На Волині за тиждень виявили майже 6 тисяч хворих на ГРВІ

На Волині за тиждень виявили майже 6 тисяч хворих на ГРВІ
Фото ілюстративне

На Волині за минулий тиждень з 29 листопада по 5 грудня на гострі респіраторні вірусні інфекції, в тому числі коронавірусну інфекцію, захворіли 5886 осіб. За попередній тиждень з 22 листопада по 28 листопада на Волині виявили 6928 (676,1 на 100 тисяч населення) хворих. Цифри свідчать про зниження захворюваності на 15%.

Про це йдеться на сайті ДУ "Волинський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України".

Показник захворюваності в нинішньому епідемічному сезоні вищий від показника за аналогічний період минулого року на 11%.

У структурі захворюваності  діти до 17 років становлять 44%.  

Три відсотка від загальної кількості захворілих госпіталізовано, переважно це дорослі особи (85%).

З початку епідемічного сезону перехворіло близько  68 тис. волинян —  це майже 7% населення області.

Всього на Волині проти грипу вакциновано близько 400 осіб. із них 47% — це особи із групи ризику  (персонал медичних закладів, діти віком від 6 міс.  до 5 років, особи з хронічними захворюваннями, особи віком понад 65 років).

За результатами епіднагляду в Україні циркуляції вірусів грипу не зареєстровано. Крім коронавірусної інфекції, циркулюють віруси парагрипу, РС-віруси,  риновіруси, бокавіруси, аденовіруси та коронавіруси типу NL-63.

Чи можливо одночасно захворіти на грип та COVID-19?

Так, людина може одночасно бути інфікована і грипом, і COVID-19. Найчастіше в такому разі симптоми обох вірусів накладаються один на одного. При появі перших симптомів хвороби слід звернутися до сімейного лікаря, а не займатися самолікуванням. Лікар врахує ваші клінічні дані, наявні супутні захворювання та ризики і прийме рішення щодо подальшого додаткового обстеження й лікування.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Скільки нових хворих на коронавірус виявили в Україні
Наступна новина «Політика – це командна гра», – Артем Запотоцький. ІНТЕРВ’Ю
Останні новини
Схожі новини