Яка ситуація з ГРВІ та грипом на Волині

Яка ситуація з ГРВІ та грипом на Волині
Фото ілюстративне

У Волинській області за 52 тиждень 2021 року на ГРВІ, в тому числі коронавірусну інфекцію, захворіло 3237 осіб (315,9 на 100 тисяч населення) проти — 4751 (463,7 на 100 тисяч населення) за попередній тиждень – зниження на 32%.

Інтенсивний показник захворюваності за даний період на 42,7% нижчий базового рівня, – йдеться на сайті ДУ "Волинський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України".

Діти до 17 років становлять 57% від усіх хворих в області. Три відсотка від загальної кількості захворілих госпіталізовано.

З початку епідемічного сезону на ГРВІ перехворіло близько 87 тисяч волинян —  це понад 8% населення області.

Всього на Волині проти грипу вакциновано близько 3 тис. осіб, із них 76% — це особи із групи ризику  (персонал медичних закладів, діти віком від 6 міс.  до 5 років, особи з хронічними захворюваннями, особи віком понад 65 років).

Нагадаємо, на Волині за минулу добу виявили 26 хворих на коронавірус.

Довідково: за результатами епіднагляду в Україні вперше з початку епідемічного сезону виявлено віруси грипу типу A(H3) в зразках матеріалів від пацієнтів із підозрою на грип у рутинній системі епідеміологічного нагляду за ГРВІ. Також, крім коронавірусної інфекції, циркулюють віруси парагрипу, RS-віруси, риновіруси,  бокавіруси, аденовіруси та коронавіруси типу NL-63.

Профілактика грипу

Найкраща профілактика грипу — це вакцинація. В Україну надійшли вакцини від грипу виробників «Ваксігрип Тетра», «Інфлувак Тетра» та «Джісі Флю Квадривалент». Вакцини проти грипу  можна вводити одночасно з вакцинами проти COVID-19 під час одного візиту у різні кінцівки або з будь яким часовим проміжком.  Вакцина захищає від усіх актуальних штамів грипу, є безпечною й ефективною.

Щеплення від грипу можна і потрібно робити упродовж усього епідсезону. Вакцинуватися від грипу можуть дорослі і діти від 6 місяців, які не мають протипоказань до щеплень. Імунітет після щеплення формується упродовж кількох тижнів. Зазвичай вже через 2 тижні після щеплення можна мати захист. 

Особливо важливо вакцинуватися людям із груп медичного та професійного ризику: 

  • вагітним;
  • дітям до 5 років;
  • людям віком понад  65 років;
  • людям із надмірною вагою;
  • людям, які мають діабет, хронічні серцево-судинні захворювання та захворювання легенів;
  • медичним працівникам;
  • вчителям і вихователям;
  • військовослужбовцям;
  • продавцям;
  • водіям громадського транспорту;
  • усім, хто працює в багатолюдних місцях.

Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Українців попереджають про погіршення погоди
Наступна новина В Україні дозволили вакцинувати бустерною дозою людей від 60 років
Останні новини
Схожі новини