На Волині загострилася ситуація з кором

На Волині загострилася ситуація з кором

Протягом минулого тижня на Волині 79 людей захворіли на кір. Щотижнево реєструються нові випадки, більшість із котрих серед дітей навчально-виховних закладів.

Це спричинено погіршенням епідемічної ситуації на двох адміністративних територіях: Луцький район (захворіло 53 особи), м. Луцьк (13 осіб), – повідомляє управління охорони здоров’я Волинської ОДА.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: У селі на Волині - новий випадок кору

За оперативними даними, у 2018 році на Волині на кір захворіло 1550 осіб, що перевищує середній показник по Україні майже у 2 рази.  Діти до 17 років становлять 70%. Найбільш  ураженою є вікова група від 1 до 9 років. Зареєстровано 72 спалахи кору – 23 в школах, 3 в закладах дошкільної освіти, 3 у професійно-технічних учбових закладах, 1  на підприємстві «Кромберг енд Шуберт»  та 42 в побуті.  70% із загальної кількості захворілих не були щеплені проти кору або щеплені з порушенням календаря.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Волинянці, яка тицяла гроші прокуророві, «світить» до восьми років за ґратами. ФОТО
Наступна новина Лучанка подарувала Арсену Мірзояну печиво з його портретом. ФОТО
Останні новини
Схожі новини