На Волині майже 7 тисяч дітей невакциновані проти кору

На Волині майже 7 тисяч дітей невакциновані проти кору

У Волинській області сім тисяч дітей невакциновані проти кору. В основному це діти віком від семи до 17 років.

Про це стало відомо під час брифінгу за участі директорки обласного центру контролю та профілактики хвороб Наталії Янко, пише Суспільне

З її слів, за результатами проведеної верифікації вакцинального статусу дитячого населення, в області нарахувалося близько дев'яти тисяч дітей, невакцинованих проти кору.

"З них щеплено лише 2 100 дітей із загальної кількості запланованих. Це складає 24 %. Найгірша ситуація з вакцинації дітей віком 7-17 років. Їх прищеплено лише 12 % від запланованої когорти", – сказала керівниця обласного центру контролю та профілактики хвороб.

Волинь в достатній кількості забезпечена вакциною, яка захищає відразу від трьох інфекцій: кору, епідемічного паротиту та краснухи. Вакцина виробництва США та Бельгії.

Внутрішньо переміщеним українцям для того, щоб щепити дитину укладати декларацію із сімейним лікарем не потрібно, каже Наталія Янко.

За сім місяців 2023 року в Україні зареєстровано 30 випадків кору, з них три – на Волині. Захворів підліток 16-ти років та двоє дорослих з Ратнівської, Затурцівської громад та міста Луцьк.

Довідково: кір — інфекційна, гостра вірусна хвороба. Єдиним джерелом збудника інфекції є людина, котра захворіла. Сприйнятливість до кору надзвичайно висока. Дев'ятеро з 10 людей, із якими контактувала інфікована людина, теж захворіють, якщо вони не були щеплені. Занедужати можна у будь-якому віці. Спеціального лікування проти кору нема. Найкращий захист — вакцинація.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На понад 6 років засудили грузина, який ледь не зарізав лучанина
Наступна новина На Волині колесо трактора травмувало 19-річного хлопця: він у комі
Останні новини
Схожі новини