Щеплення проти кору, паротиту і краснухи: де найгірша ситуація на Волині

Щеплення проти кору, паротиту і краснухи: де найгірша ситуація на Волині

На Волині в рамках "наздоганяючої" кампанії з вакцинації дітей проти кору, паротиту та краснухи (КПК) найвищий показник зафіксували в Ковельському районі, де станом на вересень щепили 39,7 % дітей.

Про це Суспільному розповіла директорка обласного центру контролю та профілактики хвороб Наталії Янко. За її словами, високі показники вакцинації дітей зберігаються в Луцькому (34,3 %) та Володимирському (33,5 %) районах. Найгірша ситуація — у Камінь-Каширському районі, де щеплення отримали лише 16,9 % дітей.

За період із 11 до 16 вересня 422 дитини отримали щеплення проти КПК, із 4 до 9 вересня — 248 дітей. Станом на вересень в області щепили 3 504 дитини, що становить 32% від запланованих показників вакцинації.

Головна державна санітарна лікарка Волині зазначила: якщо з певних причин дитині не зробили щеплення проти КПК, слід звернутися до сімейного лікаря чи педіатра. Перше щеплення проти кору дитині роблять у 12 місяців, а ревакцинацію — у шість років.

До початку catch-up кампанії на Волині було майже 9 000 невакцинованих проти кору дітей, котрі пропустили одне чи два щеплення, передбачених національним календарем. Усього на Волині планують зробити 10 943 щеплення проти КПК.

Довідково: 

Через недостатній рівень вакцинації періодично в області виникають епідемічні підйоми захворюваності. Кір — одна з найзаразніших інфекцій у світі, котра передається повітряно-крапельним шляхом. Ліків від хвороби не існує, лікування направлене лише на усунення її симптомів. Кір небезпечний ускладненнями, зокрема, запаленням легень, вушною інфекцією. Серед складних віддалених наслідків кору є підгострий склерозуючий паненцефаліт, що закінчується летально.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Горохівщині зустріли полеглого Героя Михайла Зайця
Наступна новина Луцькі депутати розглянули зміни до бюджету: на що спрямують гроші
Останні новини
Схожі новини