На Волині запрацювала 37-ма поліцейська станція. ФОТО

На Волині запрацювала 37-ма поліцейська станція. ФОТО

Сьогодні, 3 листопада, у Велимченській громаді, що на Ратнівщині, відкрили поліцейську станцію. Це вже 37-ий такий пункт безпеки на теренах Волинської області.

Про це інформує ГУНП у Волинській області. 

Громада знаходиться за понад 30 кілометрів від найближчого відділення поліції, тут мешкає майже чотири тисячі осіб, тому потреба у реалізації проєкту «Поліцейський офіцер громади» була нагальною та надважливою.  Правоохоронець житиме та працюватиме на території громади, мешканці 24/7 зможуть звертатись до нього та отримувати швидке і якісне реагування. 

Начальник Головного управління Національної поліції у Волинській області Юрій Крошко розповів, що взимку між поліцією та Велимченською громадою було підписано Меморандум про співпрацю. Громада взяла на себе зобов’язання придбати автомобіль та відремонтувати, відповідно до нормативів проєкту, службове приміщення. Поліція ж спільно з громадою провела відбір правоохоронця, забезпечила його спецзасобами та заробітною платою. Поліцейський Василь Кондратюк пройшов відповідний курс підготовки і вже приступив до виконання своїх обов’язків.

«Поліцейський безпосередньо працюватиме на території громади, щодня його мають бачити мешканці, він також повинен знати усе, що відбувається на довіреній території та в межах своєї компетенції допомагати людям вирішувати безпекові питання на місцях. Цей поліцейський на відміну від дільничного офіцера має ширші повноваження, але й більше обов’язків. Зокрема, він підзвітний громаді, відвідуватиме сесії сільської ради, подаватиме пропозиції для зміцнення безпекового середовища. Це без сумніву гарна інвестиція у безпеку громади, впевнений, вже скоро і керівництво, і жителі побачать результати роботи правоохоронця», - зауважив Юрій Крошко.

Присутні оглянули відремонтоване приміщення поліцейської станції, там створені необхідні умови для прийому громадян, роботи й відпочинку офіцера. 

Поліцейському вручили ключі від новенького службового авто та помпову рушницю.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Зпоріжжі загинув захисник з Волині
Наступна новина Врятував побратима ціною власного життя: спогади про 25-річного Героя з Луцька Богдана Дудая
Останні новини
Схожі новини