Врятував побратима ціною власного життя: спогади про 25-річного Героя з Луцька Богдана Дудая

Врятував побратима ціною власного життя: спогади про 25-річного Героя з Луцька Богдана Дудая

25-річний старший солдат Богдан Дудай, позивний «Малий», загинув 7 червня 2023 року поблизу села Масютівка на Харківщині. Надавав допомогу пораненому товаришу, коли почався ворожий обстріл. Захисник отримав смертельну вибухову травму.

Спогади про Героя опублікували на платформі «Меморіал Героїв». 

Богдан народився у місті Луцьк на Волині. З дитинства жив із родиною в селі Товпижин Рівненської області. Закінчив Демидівське вище професійне училище №25, здобув фах електрика.

У 2016-2019 роках проходив військову службу в Збройних Силах України. Служив у 14-ій окремій механізованій бригаді імені князя Романа Великого. Брав участь в АТО/ООС. У 2018-му був нагороджений нагрудним знаком «За зразкову службу». Потім повернувся до цивільного життя. Працював за кордоном.

Коли почалося повномасштабне вторгнення, чоловік повернувся на рідну землю та пішов до військкомату. Мобілізувався до 14-ої бригади та знову вирушив на фронт. Служив сапером у групі інженерного забезпечення.

«Богдан був дуже добрим, щирим, усміхненим, безстрашним, сміливим – це показує його відважний вчинок. Він завжди намагався всім допомогти та був дуже добродушною людиною. І навіть того страшного дня не побоявся ворожого обстрілу і кинувся рятувати пораненого побратима. Ціною власного життя врятував. Бодя хотів жити у вільній країні. Мав дівчину, восени вони планували розписатися, але 7 червня ворог обірвав всі плани нашої рідної людини. Завжди думав про побратимів, ділився всім, переживав за всіх», – розповіла його рідна сестра Катерина.

Поховали воїна у рідному селі.

У Богдана залишилися батьки, сестра, брат і наречена.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині запрацювала 37-ма поліцейська станція. ФОТО
Наступна новина На Волині затримали вірмена-нелегала
Останні новини
Схожі новини