На Волині затримали лікаря та його спільника, які підробляли довідки про військову непридатність

На Волині затримали лікаря та його спільника, які підробляли довідки про військову непридатність

За процесуального керівництва Ковельської окружної прокуратури Волинської області  у межах розслідування кримінального провадження про організацію незаконного переправлення осіб через державний кордон України із корисливих мотивів (ч.3 ст. 332 КК України) на Волині викрито злочинну схему переправлення військовозобов'язаних чоловіків на територію Євросоюзу.

Про це інформує пресслужба прокуратури Волині. 

За даними слідства, лікар одного з територіальних медичних об'єднань зі спільником виготовляли підроблені довідки військово-лікарської комісії про тимчасову непридатність громадян до військової служби, уможливлюючи їхній виїзд за кордон.

Свої послуги оцінювали в 10 тисяч доларів США.

Затримали спільників 12 січня 2023 року під час спроби переправлення у Республіку Польща 48-річного чоловіка.

Під час санкціонованих обшуків в оселях затриманих вилучено готівкові кошти – майже 29 тисяч доларів США, 2500 євро, понад 100 000 гривень, чисті бланки різних документів, комп'ютерну техніку, мобільні телефони.

Вирішується питання про повідомлення їм про підозру у вчинені злочину та про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Встановлюється причетність до незаконної діяльності інших осіб.

Досудове розслідування: Ковельське районне управління поліції Головного управління Національної поліції у Волинській області.

Викрито злочинну схему спільно з працівниками УСР в області ДСР Національної поліції України та Головного оперативно-розшукового відділу 6 прикордонного Волинського загону.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Волинські прокурори прикладають зусиль, щоб зберегти пам’ятку архітектури в Любешові
Наступна новина Разом з лікарем на Волині викрили айтішників, які переправляли чоловіків через кордон
Останні новини
Схожі новини