Разом з лікарем на Волині викрили айтішників, які переправляли чоловіків через кордон

Разом з лікарем на Волині викрили айтішників, які переправляли чоловіків через кордон

12 січня оперативники Волинського прикордонного загону спільно зі співробітниками Департаменту стратегічних розслідувань та слідчими Національної поліції під процесуальним керівництвом Ковельської окружної прокуратури припинили діяльність організованої злочинної групи, яка налагодила схему незаконного переправлення через українсько-польський кордон чоловіків призовного віку.

Як повідомляє пресслужба Волинського прикордонного загону, кримінальне провадження розпочато за матеріалами оперативників Держприкордонслужби ще у червні минулого року.

В поле зору потрапили місцеві мешканці Ковельщини, лікарі зі складу військово-лікарських комісій та айтішники, які підробляли різного роду печатки й довідки, зокрема про відстрочку від призову і висновки про непридатність до військової служби у воєнний час.

Нагадаємо, лікар одного з територіальних медичних об'єднань зі спільником виготовляли підроблені довідки військово-лікарської комісії про тимчасову непридатність громадян до військової служби, уможливлюючи їхній виїзд за кордон.

Надалі ухилянти по цілком легальних документах безперешкодно виїжджали за межі держави. Загалом, злочинцям вдалось незаконно переправити через кордон понад 30 осіб. За такі послуги «клієнти» сплачували ділкам від 5 до 10 тисяч доларів США.

Правоохоронці провели колосальний обсяг робіт по документуванню та збору доказів щодо протиправної діяльності. Маючи достатню доказову базу, міжвідомчими групами було затримано основних фігурантів кримінального провадження та проведено у них санкціоновані обшуки. Як результат, вилучено значні суми готівки, підроблені документи, бланки, банківські картки, телефони та оргтехніку. При цьому в помешканнях і транспортних засобах учасників злочинної групи правоохоронці знайшли та вилучили 3 одиниці незареєстрованої вогнепальної зброї та наркотичні речовини.

Наразі досудове розслідування триває.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині затримали лікаря та його спільника, які підробляли довідки про військову непридатність
Наступна новина У селах Волині долають наслідки підтоплення господарських угідь та будинків. ФОТО
Останні новини
Схожі новини