На Волині жінка вирощувала більше тисячі рослин коноплі

На Волині жінка вирощувала більше тисячі рослин коноплі

На Волині жінка на власному полі вирощувала 1150 рослин коноплі, однак вона не мала на меті збувати їх, тож відбулася умовним покарання тривалістю 1 рік.

Про це йдеться у вироку Ратнівського районного суду Волинської області від 17 серпня 2018 року, пишуть «Волинські новини».

Читайте також: Це збурить людей, – луцький активіст прокоментував законопроекти про «євробляхи»

Як вдалося встановити під час судового засідання, обвинувачена з весни 2018 року на належній їй присадибній ділянці, незаконно вирощувала шляхом прополювання без мети збуту 1150 рослин коноплі, які згідно висновку експерта являють собою рослини роду конопель, що згідно Постанови Кабінету Міністрів України №770 від 6 травня 2000 року «Про затвердження переліку наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів» віднесено до рослин, які містять наркотичні засоби та психотропні речовини, обіг яких допускається для промислових цілей. Зазначимо, що 23 липня 2018 року рослини коноплі були виявлені та вилучені працівниками поліції.

31 липня 2018 року між прокурором Антонюк Н.А. та підозрюваною в кримінальному провадженні укладено угоду про визнання її винуватості, відповідно до якої вони дійшли згоди щодо правової кваліфікації дій обвинуваченою за ч.2 ст.310 КК України, а також покарання у виді 3 років позбавлення волі та на підставі ст. 75 КК України звільнення її від відбування покарання з випробуванням.

Читайте також: Конопля – це наркотик? Будисту можуть дати рік умовно за «благовонія»

Отож, суд затвердив угоду та призначив покарання у виді 3 років позбавлення волі, однак на підставі ст.ст.75, 76 КК України звільнив від призначеного покарання,встановивши жінці іспитовий строк тривалістю один рік.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку оголосили День жалоби
Наступна новина Історія дня на Першому: кого вітати 24 серпня
Останні новини
Схожі новини