На Волині жнива – під загрозою

На Волині жнива – під загрозою

Рясні та затяжні дощі неабияк загальмували жнивну кампанію на Волині. Якість зернових та інших культур бажає бути кращою.

Тож аграрії підраховують збитки, а споживачам слід готуватися до здорожчання цін на хлібобулочні вироби. Більше – у сюжеті Sfera-TV Lutsk.

Аби сонечко виглянуло з-за хмар, комбайнери відразу на поле. Водій цього червоного красеня Леонід каже, за сотку бере з людей 25-30 гривень.  Дощова погода  каже чоловік наробила чималого клопоту зі збором зернових.

Валерій сьогодні спеціально відпросився з роботи, бо ж поки сприятливі погодні умови треба змолотити зерно.

А це поля одного з волинських аграріїв Ігора Павловича. Тут теж саме кипить робота. Поки є можливість каже чоловік докладають усіх зусиль, щоб якомога швидше зібрати збіжжя, щоправда прибутковим цей рік, каже господарник, назвати важко.  

Окрім того, каже Ігор Павлович, через те що у період цвітіння зернових кинувся грибок, більша частина врожаю вже не має вищого 6-го класу, а має набагато нижчий, що суттєво вдарить по ціні.

Звісно ж що так званий дефіцит доброго врожаю вдарить не лише  по гаманцях аграріїв а й по фінансах простих людей-споживачів. Адже через те що якісного зерна мало, хліб різнитимиться як у якості так і за цінами.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина ОТГ під Луцьком: відмінності у господарюванні. ВІДЕО
Наступна новина Історія дня на Першому: кого вітати 7 серпня
Останні новини
Схожі новини