ОТГ під Луцьком: відмінності у господарюванні. ВІДЕО

ОТГ під Луцьком: відмінності у господарюванні. ВІДЕО

Для одних – помпезна і дорога інфраструктура, інші ж ледь зводять кінці з кінцями. Мова йде про дві сусідні об’єднані територіальні громади, Княгининівську та Заборольську.

Бюджети чималі в обох та й не секрет, що голови цих ОТГ підтримані однією і тою ж політичною силою, однак господарка чомусь йде у них кардинально по-різному. У кому або в чому причина – у сюжеті Sfera-TV Lutsk.

Начувані останніми змінами та подіями у селі Княгининок щодо відкриття там стадіону, знімальна група вирушила на оглядини.

Дорогою туди неможливо не помітити, як у селищі кипить робота. Кладуть тротуари і дорогу, а ще тут неймовірно привабливі зупинки громадського транспорту.

Поблизу школи з кольорових олівців, а трішки далі, ближче до сільської ради –  еко-зупинка з каміння. Про вартість таких зупинок можна лише здогадуватись.

А потрапивши на стадіон, відразу зрозуміло, чому він замикається на ключ. Все новеньке – немов із картинки телевізора, про таке місцеві дітлахи, напевне, лише мріяли.

Поза камеру кажуть: з дня відкриття  його ще не відмикали.

Тож хлопці не стримались, перестрибнули через паркан, аби хоч трішки пробігтись по новенькому покриттю.

На час зйомок  сюжету на місці голову ОТГ Олену Твердохліб не застали, тож сподіваються, що наступного разу все ж вдасться з нею обговорити деталі та секрет успішної децентралізації.

На відстані кількох кілометрів журналісти потрапили на територію Заборольської ОТГ і відразу ж відчули разючу відмінність.

Ідеться про село Тарасове. Тут вже кілька днів скандал через ось цей чи то спортивний чи то дитячий майданчик, який складається з однієї гойдалки, однієї гірки та двох турніків. Місцева мешканка Марія Горбачук чи не єдина на все село Тарасове, хто зчинив ґвалт  з приводу цього майданчика. А причин, каже жінка, ціла низка.

Окрім того, що є важливим, за підозрою жінки, фірма Металіст яка встановлювала цей так званий майданчик, не має відповідного сертифікату. Оглянувши конструкції , неозброєним оком бачимо, що жінка таки має рацію. Турніки просто хитаються за вітром а он один з них хтось уже встиг підперти кілочком аби не впав. За відповідями на цілу низку запитань їдемо до голови ОТГ Валерія Боярського. А він запевняє, що все це звичайнісінький наклеп недоброзичливців.

Вочевидь, Валерій Боярський щось переплутав або може забув, що ці невідомі особи – це мешканці села Тарасове і в тому числі його виборці. А на місце де розташований так званий дитячий майданчик, посадовцю слід таки виїхати адже  не сьогодні то завтра конструкції просто зваляться до долу, що не можна сказати про новенький та  великий металевий паркан що ніби то має слугувати входом до спортивного приладдя, і який до слова, встановили ну дуже надійно.  Така ж сумна ситуація тут і з зупинками громадського транспорту. Однак, тут є певні нюанси.

На це у Валерія Боярського нажаль відповіді не знайшлось. Та якщо уважно подивитись контракт, то неозброєним оком видно що фірма, хоч і луцька, проте має  польське коріння. І продажем автопавільйонів вона ніби не займається. Тож і тут вочевидь, місцевий голова ОТГ не зовсім орієнтується. А щодо того злощасного дитячого майданчика, та мешканки Марії Горбачук, яку Валерій Боярський називає невідомою особою, то такі активні люди можуть дійсно видаватися дивними односельцям. Проте пам’ятаймо, що саме такі диваки часто стають рушіями змін та прогресу. А в нашому випадку мова взагалі йде про здоров’я та життя дітей.

До слова, голови обох ОТГ – і Заборольської і Княгининської підтримані партією Укроп, з чого робимо висновок, що партійність не є критерієм управлінського успіху. А керівництву партійної організації можемо хіба порадити проводити якийсь обмін досвідом між своїми висуванцями, аби яскраві здобутки одних  не затьмарювались кумедними потугами інших.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Перипетії на АС №1 у Луцьку: хто, що і як. ВІДЕО
Наступна новина На Волині жнива – під загрозою
Останні новини
Схожі новини