На Волині змагалися юні інженери та розробники в автомоделюванні

На Волині змагалися юні інженери та розробники в автомоделюванні

У Центрі позашкільної освіти відбулися триденні всеукраїнські відкриті змагання з трасових автомоделей серед учнівської молоді.

Учасниками змагань стали понад пів сотні юніорів із 6 областей України. Їх привітав перший заступник голови обласної ради Юрій Поліщук:

"В цьому залі – майбутня технічна еліта нашої країни. Звісно, краще працювати і удосконалювати технології для мирного життя у мирній країні, але сьогодення доводить – країна без сучасних технічних розробок не може забезпечити безхмарне небо над головами своїх громадян. Тому, впевнений, що ви себе проявите та створите нові винаходи, якими пишатиметься вся Україна", – наголосив Юрій Поліщук.

Змагання на автодромі не з легких, адже головне завдання для кожного учасника – за 3 хв проїхати найбільшу кількість кіл на звивистій автотрасі. Середня швидкість моделі – 30 км/год, але на прямих відрізках автодрому вона в рази вища, розповів керівник гуртка автомоделювання та головний суддя змагань Павло Кадлубицький.

Аби створити якісну автомодель, вихованці гуртків автомоделювання освоюють технічні навички, працюють на верстатах, вчаться застосовувати теоретичну інженерію на практиці.

«Цей вид спорту на Волині розвивається дуже активно. Ці діти - майбутнє України, попереду у них багато відкриттів, які, впевнена, прославлять і нашу країну», - переконана керівниця Центру позашкільної освіти, депутатка облради Оксана Філіпчук.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Запорізькому напрямку загинула військова з Волині Надія Петруновська
Наступна новина На Маневиччині поліцейські вилучили у волинянина боєприпаси
Останні новини
Схожі новини