На Волинському напрямку ворог формує радіоелектронну розвідку

На Волинському напрямку ворог формує радіоелектронну розвідку

Триває 185-й день героїчного спротиву українського народу російському військовому вторгненню.

Про ситуацію на фронті йдеться у зведенні Генерального штабу ЗСУ.

На Волинському та Поліському напрямках формують сили та засоби радіоелектронної розвідки.

На Сіверщині ворог продовжує утримувати окремі підрозділи Західного військового округу в прикордонних районах Брянської та Курської областей з метою демонстрації присутності та стримування дій підрозділів Сил оборони Україна. Район села Товстодубове Сумської області обстріляли зі ствольної артилерії.

На Харківському напрямку ворог обстріляв зі ствольної та реактивної артилерії об'єкти цивільної інфраструктури в районах населених пунктів Світличне, Перемоха, Протопопівка, Деменціївка, Петрівка, Черкаські Тишки, Одноробівка, Замулівка, Циркуни. Використовували авіацію для удару поблизу Гусарівки.

Намагався просунутися в напрямку Деменціївки штурмовими діями, невдало, відступив.

На Слов'янському напрямку ворог застосував ствольну артилерію та МЛРС для обстрілів Долинського, Дібрівненського та Краснопільського районів. Провели повітряну розвідку біля Нової Дмитрівки. Щоб зривати систему навігаційної підтримки, Сили оборони розгорнули комплекс радіоелектронної війни.

На Краматорському напрямку ворожим артилерійським обстрілам піддали райони поблизу Сидорове, Верхньокам'янське, Роздолівка та Каленики. Для уточнення позиції наших військ ворог провів повітряну розвідку БПЛА.

Читайте також: Презентували Реєстр пошкодженого та знищеного майна

Сили оборони відбили спробу наступ ворога в напрямку Григорівки.

У напрямку Бахмута ворог обстріляв наші війська з доступного озброєння в районах населених пунктів Бахмутське, Весела Долина, Зайцеве та Кодема. Райони Зайцеве та Соледар були збиті ворожими літаками.

Окремі підрозділи ворога здійснили спробу покращити тактичне положення в напрямку населених пунктів Соледар, Зайцеве та Майорськ. У них не було успіху, вони пішли.

На Авдіївському напрямку ворог вогнем танків, ствольної та ракетної артилерії намагався знищити важливі об'єкти цивільної та військової інфраструктури, завдати втрат нашим підрозділам поблизу Водяне, Первомайське, Краснохорівка, Залізне та Новий обахмутівка. Від авіаударів постраждали райони Мар'їнки та Валентинівки.

Наступальними діями окупанти намагалися просунутися в напрямку Невельське, були відбиті та відкотовані назад. Для коригування артилерійського вогню ворог провів повітряну розвідку БПЛА.

На Новопавлівському напрямку підрозділи ворога продовжили обстріли районів населених пунктів Вугледар, Новомихайлівка та Велика Новосілка наявними засобами вогнепального пошкодження. Ворог використовував авіацію для ударів поблизу Володимирівки. Вів наступальний бій у напрямку населеного пункту Пречистівка, успіху не мав, відступив.

У Запорізькій області зафіксовано пошкодження від пожежі на територіях поблизу Новополя, Уляйпільського, Чарівного та Шевченка. Авіаударів зазнали ударів по району Новополе, Уляйпільське, Новоданилівка та Ольхівське.

У водних районах Чорного та Азовського морів корабельне угруповання ворога продовжує здійснювати розвідку та блокаду цивільного судноплавства у північно-західній частині Чорного моря.

На Південнобухському напрямку основні зусилля ворога зосереджені на недопущенні просування наших військ.

Райони Нікополя, Олександрівки, Степова Долина, Кобзарці, Тернівки, Тополине, Андріївка, Лозове обстрілювали з танків, ствольної артилерії, ракетних систем. Наніс авіаудари поблизу Велике Артаково, Первомайське та Ольхани.

Силами розвідувальної групи окупанти намагалися провести розвідку в районі Потьомкіно, ворога виявлено та нейтралізовано.

Віримо в ЗСУ! Разом ми переможемо! Слава Україні!

Читайте також: На Волині збудують Центр безпеки, де чергуватимуть рятувальники, поліція та медики


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина 28 проєктів на Волині отримають гроші на розвиток власного бізнесу
Наступна новина Майже тисяча волинян оформила автопослуги через мобільні сервісні центри
Останні новини
Схожі новини