На які волинські дари лісу зростає попит. ВІДЕО

На які волинські дари лісу зростає попит. ВІДЕО

Попит на різновиди ягід і рослин, які щороку збирають у лісах, значно зріс. Волинські підприємці з різних районів, котрі заготовляють лісову продукцію, просять додаткових лісових квитків.

Які дари природи стали такими популярними у волинських лісах та, чи отримає можливість бізнес їх заготовляти – обговорили  на екологічній комісії в обласній раді. Про це йдеться у сюжеті Sfera-TV Lutsk.

Волинські підприємці активно взялися за лісові лікарські трави та ягоди. Якщо раніше популярними були ожина, чорниця та малина, то зараз просять дозволу на збір кардинально інших дарів природи.

Відповідно, фахівець обласного управління лісомисливського господарства Анатолій Борсук прийшов до депутатів профільної комісії, аби ті своїми голосами винесли пропозицію на сесію, адже від цього залежить наповнення бюджетів.

Обговоривши питання, члени комісії  підтримали запропонований проект рішення. Окрім того, депутати розглянули питання щодо підтримання звернення Харківської обласної ради щодо раціонального використання й охорони земель під полезахисними лісосмугами.

Між тим, депутат Юрій Ройко зініціював, аби обласна рада прийняла власне звернення до центральної влади щодо фінансування лісової галузі.

Комісія підтримала цю пропозицію та доручила Юрію Ройку підготувати текст звернення.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Як прокидається Луцьк. ФОТО
Наступна новина На Волині бачили подвійну веселку. ФОТО
Останні новини
Схожі новини