На Закарпатті у 12-річної дівчинки виявили поліомієліт

На Закарпатті у 12-річної дівчинки виявили поліомієліт

У 12-річної школярки із Закарпаття діагностували поліомієліт. Наразі дівчинка перебуває у лікарні, у дитини паралізувало ногу. За даними медиків, дівчинка була невакцинована. У сім’ї є ще двоє дітей, які також невакциновані. 

Про підтверджений випадок поліомієліту у коментарі «21 каналу» повідомила завідувачка інфекційного відділення Закарпатської обласної дитячої лікарні Віра Соловйова. Вона уточнила, що йдеться про у 12-річну дівчинку, у якої розвинувся параліч. У дитини підтверджено поліомієліт, наразі вона перебуває у неврологічному відділені обласної дитячої лікарні. Окрім 12-річної школярки, у сім’ї є ще двоє дітей, усі – невакциновані, пише Zaxid.net.

«Почалося все із кишкових розладів, при чому кишкові розлади були у всіх дітей у сім’ї. Пізніше у дитини розвинулися паралічі, загальна слабкість, діагностовано гострий в’ялий параліч. Було взято проби, через три тижні ми отримали позитивний результат на поліовірус у двох пробах. Попередньо маємо результат, що це поліовірус із вакцинних штамів», – зазначила Віра Соловйова.

Головна епідеміологиня Закарпаття Вікторія Тимчик підтвердила ZAXID.NET інформацію про випадок поліомієліту і зазначила, що захворювання 12-річної дівчинки не пов'язане із нещодавнім виявленням чотирьох випадків поліовірусу під час епідрозслідування на Закарпатті. Офіційні дані щодо розслідування, за словами Вікторії Тимчик, наразі готуються до оприлюднення. Медики не розголошують район, де проводилися дослідження, а також дані про сім'ї з метою забезпечення безпеки.

Читайте також: У Луцьку почали щеплювати дітей від ковіду. Як це зробити

У прес-службі Закарпатської ОДА ZAXID.NET уточнили, що наразі на Закарпатті від поліомієліту щеплені тільки 49,7% дітей. Це – один з найгірших показників імунізації від поліомієліту серед усіх регіонів України.

До слова, 29 жовтня головний державний санітарний лікар України Ігор Кузін заявив про підтвердження випадків інфікування поліовірусом на території Закарпаття. Вірус виявили під час проведення епідеміологічного розслідування через випадок захворювання на поліомієліт у Рівненській області: діти, у яких виявлений вірус, до того перебували на Закарпатті. Ігор Кузін не уточнив жодних даних про дитину та про район, де відбувалися дослідження. 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Вживані автомобілі: назвали найпопулярніші машини, які обирають українці
Наступна новина Коронавірус в Україні: 23 393 нових хворих та 720 смертей
Останні новини
Схожі новини