«Нам ночувати ще?»: підприємці Старого ринку просять скасувати рішення про знесення кіосків

«Нам ночувати ще?»: підприємці Старого ринку просять скасувати рішення про знесення кіосків
Фото - Волинське Агентство Розслідувань

Ініціативна група підприємців на чолі з керівником асоціації «Бізнес Волинь» Ігорем Дильовим звернулися до Луцької міської ради з проханням скасувати рішення виконкому про демонтаж 21 кіоску на Старому ринку.

Про це стало відомо 20 вересня під час засідання постійної комісії міської ради з питань земельних відносин та земельного кадастру.

«Є прохання винести на сесію проект рішення про скасування рішення виконкому. Ми вважаємо, що департамент муніципальної варти не належним чином вирішує ситуацію, ввів в оману депутатський корпус», – сказав Ігор Дильов.

За його словами, частина людей орендує площу у компанії «МТС Агросервіс». Натомість голова комісії Олександр Козлюк повідомив, що насправді на тій території, де розміщені кіоски, не зареєстрований жоден суб’єкт господарювання.

«Всі землі – в комунальній власності. На сьогоднішній день з 2008 року не була надана земельна ділянка в оренду суб’єкту господарювання «МТС Агросервіс». В якийсь час суб’єкт виробив документацію, але відповідних рішень він не отримав», – повідомив голова комісії.

«Є 20 металевих конструкцій. Люди з неба не впали. З 2001 року люди там знаходяться. Розділіть людей і тих, хто намагався там орендувати площу. Дайте можливість людям, доки не навели там лад, дожити. Цей час їм треба їсти», – звернувся Ігор Дильов.

Під час комісії стало відомо, що підприємці вночі по черзі стережуть свої кіоски, адже бояться, що демонтаж проведуть у період їхньої відсутності на робочих місцях. Представник муніципальної варти розповіла, що усі рішення про демонтаж є законними, адже кіоски розміщені без документів. Натомість підприємці запевнили, що договори оренди у них є.

Депутат Аркадій Соломатін зауважив, що під замком Любарта не має бути «Шанхаю». Микита Рабан додав, що «МТС Агросервіс» є п’ятим колесом до воза, тож його треба від’єднати. Депутат Євгеній Ткачук розповів, що зараз міська рада працює над тим, щоб розробити нову концепцію Старого ринку, тому знесення кіосків доцільне.

«То нам ночувати ще?» – поцікавився один із підприємців. Врешті члени комісії рекомендували підприємцям обстоювати свої права у судовому порядку.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Луцький комуніст заявив про переслідування в прямому ефірі «Росія-1». ВІДЕО
Наступна новина Волинянин встановив підпільну заправку і торгував пальним. ФОТО
Останні новини
Схожі новини