«Нам в голови вкладали неправду»: парафія села Нічогівка на Волині переходить до ПЦУ. ВІДЕО

«Нам в голови вкладали неправду»: парафія села Нічогівка на Волині переходить до ПЦУ. ВІДЕО

У селі Нічогівка Маневицького району на зборах громади вирішили, що їх парафія переходить від УПЦ МП до Православної церкви України. Зі 106 людей, присутніх на зборах, за перехід проголосувала 101 людина.

Про це повідомила активістка Майя Москвич, для якої Нічогівка – мала батьківщина.

«Сьогодні громада села Нічогівка прийняла рішення про перехід церкви з Московського патріархату до Православної церкви України. За протоколом зборів 101 – за, 1 – проти, 1 – утримався, 4 – не голосували. 95,3% – за!» - повідомила Майя Москвич.

Нагадаємо, 13 січня село Нічогівка відвідав єпископ Волинський і Луцький Нафанаїл, керівник Волинської єпархії УПЦ МП. За інформацією прес-служби єпархії, після богослужіння Нафанаїл наголосив на «важливості дотримання єдності святої церкви».

 

 

Posted by Майя Москвич on Sunday, 20 January 2019

 

 

 

Posted by Майя Москвич on Sunday, 20 January 2019
 

 

Posted by Майя Москвич on Sunday, 20 January 2019

Майя Москивич навела слова селян, які виступали на зборах:

 «...на фронті я не зустрів жодного священника Московського патріархату. Були навіть бабтисти, а з Московського нікого...»

«...хіба це українська церква, яка викреслює зі списку «За Упокій» тих хто ходив в іншу церкву?... Я хочу щоб в моїй церкві служба закінчувалась словами: Боже єдиний великий, Ти нам Україну храни!...»

«...нас вчили іншї історії, ми були жовтенятами і піонерами, нам в голови вкладали не правду. Ми вірили в одне, тепер ми знаєм правду і нема ніякого гріха і сорому в тому щоб змінити позицію, на правильну. Є Україна, є українська мова, є українська нація, чого ми не можем мати українську церкву...?»

«...коли ми будували церкву багато людей казали давайте зразу зробимо її українською. Але тоді українська була ще не канонічною. Тепер Українська церква канонічна...»

«... Томос це не просто папірець. Це значить що ми частина світового православ`я. Ми визнані Константинополем. А вони кажуть Кирил вищий за Варфоломія, як таке може бути?...»

«...хтось був на Майдані, хтось пішов на війну - всі творили сучасну історію України, кожен в міру своїх можливостей. А зараз до творення історії може долучитися кожен, не виїжджаючи з села! Путін пішов на нас війною, забрав в нас частину території але втратив значно більше. Створення української церкви - це беззаперечне свідченння що в нашій боротьбі Бог з нами!...»

«Пишаюся своїм селом»

Майя Москвич написала у Фейсбуці:

«Єдність і неймовірне піднесення! Я не пригадую в своєму селі нічого подібного! На збори прийшли всі - і молоді і старі і з міст поприїжджали - реально зібралася вся громада!

З раніше колись затурканого, нічим не примітного села, в яке навіть маршрутка не заїжджала - ми в оду мить стали свідомим селом!

Я пишаюся своїми односельчанами! Воістину мені тепер не соромно буде казати, що я родом з села Нічогівка, села, котре в числі перших на Волині прийняло рішення бути вільним від Москви!

Якщо ми змогли це зробити - це зможе зробити будь яка громада!

Вітаю всіх з цим історичним рішенням!!! Слава Україні!»


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Журналіст Дмитро Гнап йде в президенти і просить грошей
Наступна новина «Московський» священик на Волині просить у людей почергового богослужіння
Останні новини
Схожі новини