Нардеп назвав два випадки, коли військкоми можуть застосовувати силу до громадян

Нардеп назвав два випадки, коли військкоми можуть застосовувати силу до громадян

Представники територіальних центрів комплектування (ТЦК) можуть застосовувати силу щодо громадян, які відмовляються виконувати вимоги мобілізаційного закону або самовільного залишили місце служби.

Про це в інтерв’ю «Укрінформу» повідомив народний депутат і заступник голови парламентського комітету з питань прав людини, деокупації та реінтеграції Руслан Горбенко.

Депутат наголосив, що треба розслідувати всі заяви про побиття або вбивства співробітниками ТЦК, і додав, що у деяких випадках саме їхня некомпетентність ставала причиною конфліктів.

«Тому дуже важливий належний відбір кандидатів до ТЦК, зокрема, з урахуванням їхнього психологічного стану та підготовки для спілкування з військовозобов'язаними. Це зробить мобілізацію ефективнішою та вибудує довіру суспільства до центрів комплектування», – вважає Горбенко.

На думку нардепа, кожен окремий випадок протиправних дій ТЦК потрібно розглядати ретельно й комплексно, однак необхідні жорсткіші санкції до посадових осіб, відповідальних за мобілізацію.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Війна коханню не завада: волинянка вийшла заміж за військового з Львівщини
Наступна новина У Князівській бригаді служить «Не той Тарантіно», який озвучує відео з передової
Останні новини
Схожі новини