Нардеп пояснив, чим корисний «Резерв+» під час бронювання аграріїв

Нардеп пояснив, чим корисний «Резерв+» під час бронювання аграріїв

Мінагрополітики або обласні військові адміністрації на місцях визначають ступінь критичності господарств для економіки країни. Далі вже бронює Мінекономіки.

Про це в розмові з «Главкомом» повідомив член комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Вадим Івченко.

«Земля має оброблятися. Відповідно, біля неї повинні бути задіяні механізатори, комбайнери, комірники, водії зерновозів. Тим паче, що наступні шість місяців є надто важливими для збору урожаю», – зазначив обранець.

Водночас народний депутат зауважив, що на рівні комітету нацбезпеки знайдено консенсус: допоки триває перебронювання працівників сільського господарства (приблизно цей процес затягується на місяць) працівник агропідприємства, яке подало списки своїх людей, через мобільний застосунок «Резерв+» отримує спеціальний QR-код.

Це унеможливить вручення «бойових» повісток військовозобов’язаним спеціалістам, котрі підтверджують «бронь». До запровадження застосунку «Резерв+», як визнав нардеп Івченко, багатьох фахівців аграрного сектору було мобілізовано попри те, що вони мали право на бронювання.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Захиснику з Волині просять присвоїти звання «Героя України» посмертно
Наступна новина «В планах – іти на фронт, щоб помститися за смерть чоловіка», - волинянка про коханого-білоруса
Останні новини
Схожі новини