Туристи нас завжди питають: куди їдемо наступного разу? Як «Мега трейд» закохує людей у подорожі

Туристи нас завжди питають: куди їдемо наступного разу? Як «Мега трейд» закохує людей у подорожі
Засновниця турагентства «Мега трейд» Тетяна Корбус

Полетіти взимку на море – вже давно не унікальна розкіш. А поїздка на Канари перестала бути лише приводом для анекдотів. Українці давно, активно і головне – цікаво – подорожують. І з часом роблять це все більше. За даними соцопитувань, лише за 2019 рік у Європі побувала майже третина українців, а на курортах Єгипту, Туреччини і Таїланду – 16%.

Втім, як і у кожній справі, в туристичній галузі є «піонери», першопрохідці. Знаєте популярний жарт про «коли це ще не було мейнстрімом»? Це якраз про них – перших. У луцькій сфері закордонного туризму – це компанія «Мега трейд», яка уже більше 20 років відправляє волинян у різні куточки світу, аби ті набиралися незабутніх вражень та емоцій. Турфірма почала працювати задовго до «благословенного» безвізу – тоді, коли майже в будь-яку точку Європи неможливо було поїхати, просто купивши квиток. 

Засновниця компанії Тетяна Корбус розповіла «Першому», як працювали турагенти в «безінтернетні» часи та чому їхні послуги актуальні навіть у 2020-ому році, коли здавалося б і квиток, і готель можна за лічені хвилини забронювати онлайн.

Як все починалось

Тетяна Корбус – родом з селища Форос, що на південному березі Криму. Разом з чоловіком навчалась у Харкові за спеціальністю «ядерна фізика», а після випуску, у 1986 році, подружжя отримало розподілення на роботу до Луцька.

«Коли приїхали, несподівано закохались у це місто: у чисті зелені вулиці, привітних людей. Через рік навіть думок про переїзд не було, хоча мене запрошували в Запоріжжя на роботу. Досі, приїжджаючи з відряджень у великих містах, я насолоджуюсь комфортом Луцька – тут все в пішій доступності», - розповідає жінка.

Після роботи на заводі були перші кроки у власному бізнесі – торгівлі у рибному промислі, а згодом з’явилась ідея зайнятись туризмом. Подружжя не мало власного досвіду у цій сфері, та й брати приклад не було з кого – туристичні агентства у Луцьку лише починали з’являтись.

Стартувати вирішили з дитячих поїздок до табору у Криму. Сподівались, що рідні місця допоможуть досягти успіху. Так і сталось.

«Ми ходили по школах з роздруківками, набирали групи. І батькам, і дітям дуже подобалась організація – у нас були найсвятковіші проводи і зустрічі на вокзалі: з кульками, піснями. Найкращі гіди», - розповідає Тетяна Корбус.

Згодом батьки задоволених поїздкою дітей почали пропонувати: «А давайте ми теж кудись поїдемо». Так почались перші автобусні тури до Європи, невдовзі – розвідка Туреччини, Єгипту, Іспанії, Італії, Чорногорії.

«Тоді ще навіть інтернету, як такого не було. Усі путівки бронювали у туроператорів факсом. Цілодобово на телефонах висіли, але сервіс та надійність були і є в пріоритеті», - розповідає Тетяна Корбус про роботу наприкінці 90-х.

За словами жінки, між туристами з однієї групи часто зав’язується дружба на роки – вони потім повторно замовляють спільні тури. А ще «Мега трейд» тепер возить нащадків тих дітей, які 20 років тому бували у таборі у Криму.

Авторські тури з особливим колоритом

Звісно, найпопулярніші напрямки, на які купують путівки у «Мега трейд» – це сонячні Туреччина Єгипет, таШрі-Ланка. Втім є і більш екзотичні: принаймні, кілька сімей з Луцька щороку літають на Ямайку, Балі, Мальдіви, до Занзібару, Танзанії і Кенії.

А ще компанія пропонує власні авторські тури – ті, яких немає у жодного з конкурентів:

«Одного разу ми заповнили цілий літак, щоб полетіти на концерт Мадонни. Майже щомісяця свого часу їздили на концерти кращих музикантів світу, та й зараз таке практикуємо».

Особливо пишаються тут поїздкою до Грузії, яку влаштовують щороку на 8 березня.

«Я довго не розуміла Грузію – не хотіла туди возити людей. Але якось подруга запросила з’їздити з нею і після цього я всім кажу – в Грузії обов’язково потрібно побувати і дорослим, і дітям. По-перше, там люблять українців. По-друге, ця країна вчить стосункам між батьками і дітьми, відношенню до старості. Всіх українських підприємців я б відправляла до Грузії, щоб їм стало соромно працювати погано. Там є гори, море, доброзичливі люди – все сприяє тому, щоб полюбити цю країну назавжди», - розповідає Тетяна Корбус.

В цьому турі групу з України супроводжує найкраща місцева гід, послуги якої бронюють за рік вперед: «Вона так розповідає про цю країну, що не закохатись просто неможливо».

Туристи знайомляться з столицею країни Тбілісі, Мцхетою – маленьким містечком зі старовинним монастирем, де зберігається хітон Ісуса Христа та гірським регіоном Кахетія, де смачна їжа і вино «ллється рікою». Насамкінець – знайомство з креативними грузинськими дизайнерами та святкова вечеря у ресторані.

Також «Мега трейд» влаштовує корпоративні тури. Наприклад, зараз тут працюють над туром до Будапешта для 75 людей з однієї компанії.

Особливість компанії – авторські тури Україною: на арт-терапію в Карпати чи до музею Ігоря Стравінського на Волині. Тут переконані, що цікавитись і любити потрібно не лише те, що знаходиться за тисячі кілометрів закордоном.

«За 20 років турист сильно «виріс»

В агентстві мають за правило максимально детально проінструктувати свого туриста – як доїхати в аеропорт, де залишити машину, де пройти реєстрацію, як пройти перевірку безпеки і сісти в літак тощо. З цими інструкціями не заблукають навіть ті, що ще не мали досвіду перельотів.

Втім Тетяна Корбус зазначає, що туристи за 20 років її роботи у цій сфері сильно виросли:

«Вони добре знають англійську, гарно орієнтуються закордоном. Люди більше не бояться чужого і незнайомого».

«Дешевше, ніж на Букінгу»

Тетяна Корбус впевнено спростовує міф про те, що самостійно бронювати житло закордоном через такі сервіси, як  Booking.com дешевше, ніж з допомогою турагентства:

«Такі сервіси теж безкоштовно не працюють. Наприклад, нещодавно у нас група каталась в Австрії на лижах. Так от, кожен їхній номер ми забронювали в середньому на 200 євро дешевше, ніж на Букінгу».

А ще самостійне бронювання, на жаль, надійне далеко не у всіх частинах світу:

«Якщо в Європі Букінг розвинений, то в Азії ситуація зовсім інша. Там можуть бути проблеми, наприклад, не проходить оплата, працівники готелю не бачать депозиту, а вирішити проблему ні з ким. Бувало, що люди через це залишались на вулиці. Треба розуміти, в якій країні можна спокійно самостійно бронювати, а в якій – перестраховуватись».

Тетяна Корбус додає, що чартерні рейси на такі напрямки, як Таїланд, Малайзія, Сингапур, Балі та Китай часто значно дешевші, ніж регулярні.

«Є частина самостійних людей, які готові повністю взяти на себе відповідальність за організацію подорожі, але таких меншість. Іншим потрібен хтось, хто допоможе, проінформує. Немає такого, що з запровадженням безвізового режиму, коли поїхати до Європи стало простіше, у нас поменшало клієнтів», - зазначає засновниця турагентства.

Коли краще купувати путівки

Правило «готуй сани влітку» в туризмі актуальне, як ніколи. Втім тут воно працює навпаки – до літнього засмагання на пляжі потрібно готуватись, коли на календарі, як мінімум, зима, а краще – осінь.

«На такі напрямки, як Туреччина, Греція, Італія, Іспанія раннє бронювання працює ідеально. Вся Європа приїжджає туди на відпочинок, тому, якщо шукати путівку всього за кілька тижнів чи днів до відпустки, є ризик опинитись в готелі не найкращої якості. Навіть зараз багато готелів вже повністю заброньовані на літо 2020 року. Якщо ж бронювати орієнтовно за 8 місяців, економія фантастична – 30-50% вартості путівки. До того ж при ранньому бронюванні є можливість оплати частинами», - розповідає Тетяна Корбус.

Щодо «гарячих путівок», то власниця турагентства каже, що їм довіряти можна. Вони з’являються тоді, коли оператор не зміг заповнити літак і хоче хоч трохи зменшити власні втрати. Ціна може впасти навіть на 500-600 доларів за путівку, але в цьому випадку потрібно бути готовим вилітати всього за кілька днів.

Та незалежно від того, чи турист купив путівку майже за рік, чи за тиждень, у “Мега трейд» піклуються про те, щоб його відпочинок був ідеальним.

«Ми хочемо, щоб наш турист відпочив, отримав перезавантаження, а насамкінець сказав: “Як було добре! Куди їдемо наступного разу?» - наголошує Тетяна Корбус. 

Агентство «Мега трейд» працює у Луцьку на вулиці Шопена, 4. Їхні телефони: +38 (0332) 77-29-00, +38 (067) 332-47-87, +38 (095) 914-21-12

Текст: Віта Сахнік

Фото: Ірина Кабанова


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Розповіли, як у луцьких маршрутках і тролейбусах боротимуться з коронавірусом
Наступна новина Волинян кличуть навчатися за безкоштовним ваучером. Кому підходить пропозиція?
Останні новини
Схожі новини