Волинян кличуть навчатися за безкоштовним ваучером. Кому підходить пропозиція?

Волинян кличуть навчатися за безкоштовним ваучером. Кому підходить пропозиція?

Волинянам пропонують нову послугу: за кошти Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття пройти перепідготовку, спеціалізацію, підвищення кваліфікації за професіями та спеціальностями, підготовку на наступному освітньо-кваліфікаційному рівні. Для цього потрібно отримати ваучер.

Про це повідомили у відділі організації профнавчання Волинського обласного центру зайнятості.

Послуга передбачена для громадян, які мають професійно-технічну або вищу освіту і не зареєстровані в службі зайнятості як безробітні.

Умови:
✔ якщо ваш вік старше 45-ти років, а страховий стаж не менше 15-ти років і ви не набули пенсійного віку;
✔ якщо ви звільнені у зв’язку зі скороченням чисельності штату або за станом здоров’я з військової служби (в органах внутрішніх справ, податкової міліції, кримінально-виконавчої служби, цивільного захисту), за наявності вислуги не менше 10-ти років і ви не набули права на пенсію;
✔ якщо ви звільнені з військової служби після участі в АТО/ООС, маєте інвалідність, і ще не набули права на пенсію;
✔ якщо ви працездатного віку, маєте статус внутрішньо переміщеної особи і не можете знайти роботу, яка вам підходить.

Вартість ваучера визначається в межах вартості навчання і не може перевищувати десятикратного розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, установленого законом (з 01.01.2020 – 21020 гривень).

Повну інформацію щодо професій та спеціальностей на навчання, за якими видається ваучер, умов отримання ваучера та переліку необхідних документів можна отримати у відділі організації профнавчання Волинського обласного центру зайнятості за адресою:

м. Луцьк, вул. Б. Хмельницького, 3А, тел. (0332) 72-53-01.

Або в будь-якому центрі зайнятості чи філії Волинського обласного центру зайнятості, а також переглянути за посиланням https://www.dcz.gov.ua/storinka/vauchery.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Туристи нас завжди питають: куди їдемо наступного разу? Як «Мега трейд» закохує людей у подорожі
Наступна новина Перенесення пам'ятника, зони відпочинку, фонтан. У центрі Ковеля запланували масштабні зміни
Останні новини
Схожі новини