«Навіть після смерті виконав свою обіцянку», - спогади про загиблого Героя Михайла Михальчука

«Навіть після смерті виконав свою обіцянку», - спогади про загиблого Героя Михайла Михальчука

Про чергову трагічну звістку повідомили у Камінь-Каширській громаді. У боротьбі за незалежність України та спокій кожного із нас героїчно загинув житель села Мала Глуша Михальчук Михайло Михайлович.

Виріс Михайло у великій родині, був середульшим серед п’яти дітей. Матір самостійно виховувала їх, працювала в колгоспі. Тож непрості обставини часто давали гірчинку в безтурботне дитинство. Змалечку могли покладатись тільки самі на себе, старались заробляти допоміжну копійчину в сім’ю. Михайло ще паспорта не мав, як вже почав їздити на заробітки. Спочатку на буряки, потім скиртувати солому, а там подався на будівельні роботи, - пише газета «Полісся».

У 1991-1993 роках, як свого часу й ще троє його братів, відслужив «строчку». Ніколи не соромився висловлювати свою проукраїнську патріотичну позицію, навіть коли їздив на роботу в росію. А лютий 2022-го став для нього останнім переломним моментом, без будь-якої можливості відновлення міждержавних взаємин – там не брати і не роботодавці, там тепер тільки загарбники та вбивці!

Тож уже в березні вирушив до військкомату та записався у добровольці. Проте покликали його до війська аж у вересні. На фронт відправився у складі 14-ої окремої механізованої бригади. А 22 березня 2023 року у запеклих боях на Харківщині його життя обірвалося. Тепер йому назавжди 49…

«Досі пам’ятаю, юнаком в армію він йшов 18 грудня. Адже ми обоє з ним народилися цього ж числа з різницею в три роки. Хоча у паспорті в Михайла було помилково написано «8-ме». Тому завжди відзначали із ним разом день народження. І навіть у 2022 році, будучи на фронті, брат вмикався по відеозв’язку. Так ми востаннє відсвяткували разом нашу спільну дату. І уже, на жаль, не зустрінемо його 50-літній ювілей…», – каже брат воїна Юрій Михальчук.

Однак приїхав додому вже у домовині.

Проте обіцяний подарунок від дядька племінник таки отримав:

Заповіт воїна виконала його наречена. І є тепер у малого Михайлика телефон, але нема вже більше кому ним дзвонити…», – розповідає Юрій з нерозумінням, як пояснити хлопчику, що дядько-тезка трубку вже не підніме, він назавжди полетів до Бога…


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Волинський журналіст прийняв постриг
Наступна новина «Він готує — вона керує»: блогери з Луцька стали переможцями кулінарного шоу
Останні новини
Схожі новини