Найкращі школи англійської мови: за якими критеріями їх можна порівняти

Найкращі школи англійської мови: за якими критеріями їх можна порівняти

Незалежний рейтинг найкращих шкіл англійської мови надає студентам-початківцям допомогу в тому, щоб ті отримали якомога більше інформації про освітній заклад, у якому збираються навчатися. Порівняльний рейтинг відрізняється від відгуків більш об'єктивною оцінкою, хоча це все ж не означає, що на останні не варто звертати уваги. Навпаки, найкращий варіант - перевіряти всі інформаційні джерела. English Prime школа англійської мови ділиться тим, які саме критерії визначають якість та популярність навчального закладу.

Як формується рейтинг мовних шкіл?

Сьогодні вибір шкіл, де можна почати вивчення англійської, дуже великий. Тому такі рейтинги дають можливість дуже швидко оцінити всю ефективність навчання. Завдяки їм, можна скласти попередню думку про курси. Однак для кращого розуміння слід розібратися, на чому базується підсумкова оцінка.

Рейтинги курсів англійської мови завжди формуються на основі цілої низки критеріїв. Серед інших:

  • Безкоштовний пробний урок. Перш ніж розпочинати навчання, вкрай важливо бути впевненим, що цей курс підійде всебічно. Ось чому якісні школи завжди пропонують безкоштовні уроки.
  • Думка незалежних експертів. Вони аналізують методику і програму викладання, тим самим роблячи власний внесок в оцінювання навчального закладу.
  • Досвід викладачів. Важливою є наявність не тільки дипломів про профільну педагогічну освіту, а й сертифікатів міжнародного зразка. Саме останні говорять про вищий ступінь професіоналізму.
  • Відгуки. Реальні відгуки студентів, які вже закінчили курси або на цей час навчаються там.
  • Різноманітність і гнучкість програм. Чим їх більше, тим краще.
  • Термін навчання. Інтенсивні курси тривають максимум кілька тижнів, звичайні - до кількох років. Тривалість занять зазвичай тричі на тиждень по 1,5-2 години.
  • Успішність і тривалість роботи. Важливий момент - як довго вже школа працює і якими успіхами виділяється. Наприклад, це можуть бути нагороди школи або особисті досягнення її випускників.

Як видно, ці пункти враховують важливі аспекти, завдяки чому можна скласти особисту думку й ухвалити повністю обґрунтоване рішення. 

Як ще визначити найкращу для себе школу, крім критеріїв рейтингу?

Кожна людина, яка вирішила вступати на курси англійської, має враховувати не тільки рейтинг, а й те, якими мають бути курси. Так, наприклад, декому важливо підготуватися до складання міжнародних іспитів або ж до випускних іспитів. Іншим - хочеться поїхати в подорож Європою, влаштуватися на роботу де-небудь за кордоном тощо. Це лише деякі з причин.

Якщо не хочеться експериментувати з вибором навмання, слід звертати увагу на такі пункти:

  • Серед викладачів є носії англійської або ж на сертифікати та дипломи місцевих вчителів можна поглянути у відкритому доступі, щоб підтвердити для себе їхній професіоналізм.
  • Офлайн-заняття не коштують непомірно дорого.
  • Онлайн-варіант може бути запропонований як альтернатива, і, крім того, обійдеться дешевше за ціною, але не поступатиметься за якістю.
  • У програмі переважають комунікативна методика і лексичний підхід, що гарантує практичність уроків.

Яких помилок можна припуститися під час вибору?

Часто обираючи найкращі школи англійської мови, майбутні студенти орієнтуються виключно на вартість навчання. Вибирають те, що дешевше, і на цьому все. Водночас вони можуть робити й такі серйозні помилки:

  • Обирають те, що ближче до дому чи роботи. Звичайно, такий підхід легко зрозуміти, адже до курсів має бути зручно добиратися. Однак ті курси, що ближче, ще не гарантують бажаного результату. В окремих випадках буде набагато ефективніше витратити на дорогу трохи більше часу, але отримати якісне навчання.
  • Не звертають уваги на кількість людей у групах. Якщо заплановано, що в групу набирається близько 15 осіб, навчання в ній навряд чи можна буде назвати досить ефективним. З тієї простої причини, що викладач не зможе приділити достатньо часу кожному учневі. Індивідуальні заняття також можуть підійти не кожному. Оптимальний варіант - до 10 осіб. Саме в такій групі буде набагато простіше звикнути до звучання чужої мови та навчитися говорити самостійно.
  • Повністю ігнорують відгуки. Ні для кого не секрет, що найкращі курси англійської мови завжди публікують на своїх сайтах виключно позитивні відгуки. Але якщо перевірити незалежні ресурси, завжди можна знайти більш конструктивні коментарі. Наприклад, це соцмережі або ж сайти-відгуки.


Додатково, ось чому не варто орієнтуватися тільки на вартість курсу: завжди залишається ризик, що дешеві заняття стануть марною тратою грошей. Особливо, якщо доступний бюджет і без того невеликий. Тому корисніше витратити більше часу на пошуки, але знайти варіант, яким потенційний студент точно залишиться задоволений.

Сьогодні кількість мовних шкіл величезна, тому точно буде з чого вибрати. ТОП найкращих шкіл, а також особисті критерії допоможуть в цьому.

*На правах реклами 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Сотні українців у Польщі готові приєднатися до Українського легіону
Наступна новина У Луцьку відбудеться благодійний забіг на честь полеглого воїна і тренера Романа Гаврилюка
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні