Сотні українців у Польщі готові приєднатися до Українського легіону

Сотні українців у Польщі готові приєднатися до Українського легіону

Сотні українців, які проживають у Польщі, висловили бажання приєднатися до Українського легіону.

Про це стало відомо кореспонденту RMF FM з джерел у дипломатичних колах, передає Апостроф

Про створення легіону оголосили 8 липня президент Зеленський та прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск.

Про набір до легіону ще не оголошували. У виданні зазначають, що це буде нове формування з добровольців, яке за прикладом українсько-польсько-литовської бригади могло б дати можливість українським громадянам, які перебувають у Польщі, брати участь у захисті України.

Кожен громадянин України, який вирішить вступити до легіону, зможе підписати контракт із Збройними силами України. Зацікавлені українці будуть розміщені та оснащені обладнанням у польських підрозділах. Наразі розробляються детальні плани, але українці, які живуть у Польщі, швидше за все, поїдуть на військові бази, де вже є досвід підготовки українських військових. З початку війни через такі підрозділи пройшло приблизно 20 тисяч осіб.

У виданні зазначають, що за скромними оцінками, до легіону можуть приєднатися кілька тисяч українських біженців.

Нагадаємо, 8 липня Україна та Польща підписали безпекову угоду. Вона стала 21-ю за рахунком, які Київ укладав з міжнародними партнерами. Вперше в безпековій угоді вказується про створення "українського легіону". Йдеться про підготовку особового складу Сил безпеки і оборони України у Польщі, приєднатися до якого матимуть змогу громадяни України, які тимчасово проживають у Польщі та інших країнах.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку військові можуть безплатно зробити тату з групою крові
Наступна новина Найкращі школи англійської мови: за якими критеріями їх можна порівняти
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні