Назвали найдорожче місто в Україні

Назвали найдорожче місто в Україні

У Києві одразу 7 соціальних продуктів коштують дорожче, ніж в інших регіонах України, тож столицю назвали найдорожчим містом в Україні.

«Перед святами кияни купували продукти дорожче, ніж інші українці. Зокрема, вищими ціни були на білий хліб із борошна вищого ґатунку. У столиці кілограм коштував 35,9 гривень, в Україні - 21,5 гривня. Дорожчим, ніж в інших регіонах, також був білий хліб із борошна першого ґатунку, чорний хліб, манна крупа, яйця, цукор. У Києві сало продавали по 120,9 гривень за кілограм, середня ціна в Україні - 75,7 гривень», - написав директор асоціації постачальників торгівельних мереж Олексій Дорошенко на своїй сторінці у Фейсбуці.

У Донецькій і Закарпатській обл. 5 продуктів продають дорожче, ніж в інших регіонах. У Херсонській обл. найвищі ціни на 3 продукти.

«У Донецькій області це куряча тушка, варена ковбаса, буряк, морква, картопля. На Закарпатті найдорожчими є пшеничне борошно, гречка, морожена риба, олія соняшникова, капуста. На Херсонщині - куряче філе, сметана, цибуля», - додає Дорошенко.

Немає максимальних цін у Вінницькій, Волинській, Дніпропетровській, Житомирській, Запорізькій, Кіровоградській, Миколаївській, Полтавській, Рівненській, Сумській, Тернопільській, Хмельницькій і Чернігівській областях.

«Тернопільщина є регіоном із найнижчими цінами на третину соціального кошику. У трійці регіонів із комфортними цінами також Полтавщина та Дніпропетровщина», - додає експерт.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Українців попереджають про затримку пошти через погоду
Наступна новина На Волині колядники віддали заробіток на операцію 7-річному хлопчику
Останні новини
Схожі новини