Топ-10 найпопулярніших статей «Першого» у 2018-му

Топ-10 найпопулярніших статей «Першого» у 2018-му

Протягом року редакція «Першого» створила чимало інтерв’ю, репортажів та інших матеріалів, які сподобалися нашим читачам. Ми відібрали десять, які сподобалися найбільше: їх особливо багато коментували поширювали у соцмережах і читали.

Луцькому бренду KUMA уже десять років. Це один з небагатьох місцевих виробників модного одягу. Усі етапи – від дизайну до продажу відбуваються у Луцьку. Останні кілька років бренд активно презентують на місцевому модному вікенді, одяг рекламують відомі лучанки.

Журналістка Віта Сахнік запитала засновниць бренду Аллу Маругу та Поліну Кунду про те, як все починалось, чому вони не їздять на тижні моди у столицю та як ставляться до того, що багато лучан одягаються на секонд-хенді.

Петро Пилипюк збудував у Луцьку міжнародну компанію Modern-Expo і довів, що навіть на окраїні, за сотні кілометрів від столиці, це реально. Якщо вмієш згуртувати талановитих і вибудувати свій «центр тяжіння». У книгарні з Оленою Лівіцькою він цитував довгі шматки з творів Степана Руданського, придумував, як можна ефективніше використати простір луцької «Книгарні Є». А ще -  вибрав дві нові книги на свою книжкову поличку.

Це історія, що сколихнула не лише Волинь, а й усю Україну. В Афганістані нібито знайшовся зниклий безвісти 30 років тому солдат-волинянин Ігор Бєлокуров. ЗМІ зазначали, що він потрапив у полон до моджахедів під час бойової операції і, щоб вижити, згодом прийняв іслам, обравши собі нове ім'я Амредіна.

Звістка про те, що Ігор Бєлокуров нібито живий, дійшла й до його матері Антоніни. Старенька волинянка зі сльозами на очах пообіцяла у розмові з Елею Коротинською дочекатися повернення сина. В Україні навіть шукали шляхи викупу чоловіка з полону, адже його господарі не збиралися віддавати його просто так. Однак згодом ДНК-експертиза показала, що знайдений афганець не є Ігорем Бєлокуровим.

Якщо говорити про волинську гінекологію, то у багатьох вона асоціюється з ім’ям Валентина Петровського. Саме його називають лікарем, який заснував школу гінекологічної хірургії екстра класу та «поставив на ноги» репродуктивну медицину в області.

У інтерв’ю Елі Коротинській він розповів, що кожна 4 пара на Волині - безплідна, а ще - про найцікавіші випадки зі своєї практики і що найбільше тішить його у роботі.

Наша журналістка Наталка Хвесик взялася випитувати подробиці роботи у представників різних професій. Перед нею «сповідалися» офіціантка, промоутерка, заробітчанка, та найрезонанснішою виявилася розмова з маршрутником.

Тема релігії, схоже, дуже цікавить наших читачів. У десятці найпопуярніших авторських матеріалів - інтерв’ю з митрополитом Луцьким і Волинським Михаїлом, який був кандидатом на посаду очільника нової церкви України.

У розмові з Іриною Костюк владика поділився, як часто треба ходити до церкви, що чекає тих, хто змінює віросповідання, і про вінчання та розвінчання. А також митрополит Михаїл пояснив, чому жінкам не варто ходити до храму у штанах.

Лучанка Валентина Галущак не просто створила приватний дошкільний навчальний заклад у Луцьку, а й отримала ліцензію на здійснення такої діяльності. Її дітище - дитсадок «Happy kids club» працює з серпня. Наша Олена Лівіцька вивідала усі подробиці роботи закладу - від меню до вартості навчання! А ще - дізналася про плани Валентини Галущак щодо відкриття школи.

32-річна лучанка Оксана Зінчук розповіла, що у рутинних буднях декрету рятується ...модою! Жінка - мама двох синочків - поділилася, як спочатку продавала одяг на ринку, а згодом і сама почала його створювати. Ірина Костюк оцінила кілька луків від дизайнерки.

«Перший» не раз у 2018-му тішив читачів знімками та відео з висоти пташиного польоту. І, судячи з кількості переглядів, такі матеріали вам дуже полюбилися! Найпопулярніший - з поїздки в Олику.  Звідти Іванна Соломанчук та Роман Домбровський привезли не лише масу вражень, а й якісний матеріал про найцікавіші куточки селища.

Еля Коротинська побувала на заводі «Ярич» і дізналася, як виготовляють чи не найвідоміше в Україні печиво - «Марія». Засновник підприємства Володимир Гнатюк разом з директором Тетяною Шермолович пройшлись по всіх цехах та показали усе до найменших дрібниць. Вони розповіли, скільки використовують борошна за добу, як фасується печиво, а ще - який вид їхньої продукції варто їсти тим, хто худне.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Як заступник губернатора П'ятигорець колядував із дітьми. ВІДЕО
Наступна новина 90-річна жителька Західної України віддала 10 тисяч доларів на підтримку армії
Останні новини
Схожі новини