Назвали райони Волині, які саботують децентралізацію. ВІДЕО

Назвали райони Волині, які саботують децентралізацію. ВІДЕО

Процес  децентралізації на Волині не стоїть на місці: дивлячись на успіхи та досягнення вже об'єднаних громад, ті райони, що ще не встигли долучитися до процесу, стрімко гуртуються, аби покращити життя у всіх сферах. 

Про це ідеться у сюжеті Сфера-TV.

Та є такі райони, які навідріз відмовляються від об'єднання.

У центрі місцевого самоврядування припускають, що цьому сприяють місцеві посадовці. 

«Ми маємо деякі райони, які не мають на сьогодні об’єднаних територіальних громад. Це – Камінь-Каширський район. Ну і Горохівський район далеко не відійшов. Єдине, що в Горохівському районі дві сільські ради були приєднані до Городищенської ОТГ Луцького району», – каже директор Волинського центру розвитку місцевого самоврядування Анатолій Пархом’юк.

Експерт із децентралізації  Оксана Урбан стверджує, що відмова від об'єднання також криється в необізнаності громади. Люди побоюються, що процес призведе до закриття місцевих шкіл.

Аби розібратись, у чому ж причина небажання об'єднуватись, та для того, щоб розвіяти всі міфи,  в Камінь-Каширському районі днями планують зробити великі дебати, аби громада з перших вуст почула про позитивні переваги децентралізації та зрештою наважилась на цей крок. 

Фото ілюстративне. Джерело – ОГО.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Підібрала чужу покупку: на Волині у магазині жінка вкрала кілограм масла. ВІДЕО
Наступна новина У Луцьку можна буде політати на повітряній кулі
Останні новини
Схожі новини