На Волині спіймали ділка, який налагодив незаконний канал продажу зброї з широким «асортиментом»

На Волині спіймали ділка, який налагодив незаконний канал продажу зброї з широким «асортиментом»

Співробітники управління карного розшуку ГУНП у Волинській області спільно із оперативниками і слідчими Камінь-Каширського районного відділу поліції задокументували протиправну діяльність 42-річного мешканця Львова. У рамках кримінального провадження, розпочатого за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України, встановлено, що чоловік налагодив канал збуту зброї на території всієї України.

Як інформує поліція Волині, оперативники «придбали» у зловмисника три пістолети й декілька десятків набоїв. Уся зброя мала ознаки переробки, за висновком експерта, вона є короткоствольною нарізною вогнепальною зброєю. 

Днями волинські поліцейські за силової підтримки спецпризначенців КОРД провели санкціоновані обшуки за місцем проживання фігуранта та в транспортному засобі. Вилучено шість пістолетів в коробках з ознаками переробки, гвинтівку з внесенням конструктивних змін, інструменти для роботи, чорнові записи, сім-картки, комп’ютерне устаткування. 

Усе це спрямовано на експертизу до Волинського експертно-дослідного науково-криміналістичного центру МВС. 

Зловмисника затримали в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Йому вже оголосили про підозру у виготовленні та збуті вогнепальної зброї, бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу та обрали запобіжний захід – 60 діб тримання під вартою.

Вживаються заходи для встановлення джерел надходження зброї та всіх причетних до злочину осіб. Досудове розслідування триває.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Волинські поліцейські викрили фішингових шахраїв, які ошукували людей на сотні тисяч гривень
Наступна новина Двох молодиків на Волині засікли на незаконній порубці дерев
Останні новини
Схожі новини