Назвали спосіб омолодити серце на 20 років

Назвали спосіб омолодити серце на 20 років

Американські вчені знайшли спосіб колосального омолодження серця і судин.

Так, це прийом мітохондріально-адресованих антиоксидантів, – пише Радіо Максимум

Як відомо, медики провели дослідження за участю 20 літніх людей у віці від 60 до 79 років. Одна група протягом півтора місяці вживала антиоксидант MitoQ, дія якого націлена на мітохондрії. Решта пацієнтів приймали плацебо.

Через півтора місяці вчені перевірили, як працює серцево-судинна система учасників дослідження. Після цього групи поміняли місцями і провели експеримент повторно.

В результаті у людей спостерігалися судинні зміни, еквівалентні їхньому омолодженню на 15-20 років. Так, робота судин покращилася на 42%, і подібні показники в перспективі можуть істотно знизити ризик розвитку захворювань серця.

У дослідженні наголошується, що це перше клінічне випробування, що оцінює вплив мітохондріальних антиоксидантів на функціонування кровоносних судин людей. І подібні методи лікування мають реальні перспективи для зменшення ризику серцево-судинних захворювань, пов'язаних з віковими змінами.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Ковелі затримали нетверезого водія скутера
Наступна новина СБУ проводить обшуки в «Мотор Січі»
Останні новини
Схожі новини