Назвали страву, яка сприяє схудненню

Назвали страву, яка сприяє схудненню

Дослідження довело величезну користь супів для здоров'я людини.

Вони змінюють мозок таким чином, що люди починають прагнути до здорового харчування, – пише Радіо Максимум. 

Всі ми знаємо про те, що для зміцнення здоров'я необхідно відмовитися від харчів, багатих насиченими жирами: вершкового масла, сиру та м'яса, але не всі здатні на це.

Учені з Beth Israel Deaconess Medical Center з'ясували, що допомогти схудненню може регулярне вживання супів. Саме ці страви викликають зміни в мозку, що сприяють формуванню звички до здорового харчування.

Читати також: Дієти та тренування ні до чого: лікар відкрила сенс швидкого схуднення

Дослідження показало, що особливо корисним вживання супів є для людей, які вже страждають від ожиріння. Супи дозволяють їм формувати пристрасть до смаку умамі – це японське слово, яким виражають специфічний присмак, що належить до 5 основних смаків: солодкого, солоного, гіркого і кислого.

Ключовий компонент смаку умамі це глутамат – натурально зустрічається амінокислота, яку можна виявити майже у всіх харчах. Особливо багато глутамату в білковій їжі на кшталт молочних продуктів, риби та м'яса.

Читати також: Вчені назвали головну небезпеку схуднення

«У багатьох культурах слід уживати бульйони перед прийомом їжі, – кажуть автори дослідження. – Ми ж прийшли до висновку про те, що людям, яким загрожує ожиріння слід вживати багаті смаком умамі супи. Згодом вони допомагають їм формувати правильне ставлення до їжі та не налягати активно на шкідливі для їх здоров'я і талії продукти».

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Історія дня на Першому: кого вітати 16 липня
Наступна новина Графік відключення світла у Луцьку на 16 липня
Останні новини
Схожі новини