«Не бачу для цього підстав», - Іван Мирка про заборону маршрутці 251 їздити центром Луцька

«Не бачу для цього підстав», - Іван Мирка про заборону маршрутці 251 їздити центром Луцька

Очільник волинського осередку партії БПП «Солідарність» Іван Мирка розкритикував рішення сесії Луцькради про заборону маршрутці №251 з 1 січня їздити вулицями Богдана Хмельницького, Парковою та проспектом Волі. Пояснили це тим, що маршрут – приміський. 

Іван Мирка, який раніше очолював департамент інфраструктури та туризму Волинської ОДА, на своїй сторінці у Фейсбуці написав пост-обурення таким рішенням. 

«Якщо прочитати відповідні закони, постанову КМУ 1081, рішення міськради про дозвіл для ОДА про рух цієї маршутки центром 2-річної давності і рішення тендерного комітету, а також договір з перевізником то маємо слідуюче. Вчорашнє рішення міськради заборонить рух 251 маршутки після того як закінчиться цей діючий договір з перевізником (заключений на 5 років). Це десь через 3 роки», – написав Мирка. 

Він додав, що підстав для розірвання договору чи внесення односторонньо таких змін в нього не бачить.

«Зараз все буде залежати від перевізника і позиції профільного департаменту. Один з найкраще організованих маршутів, один з найсовісніших перевізників і за багато років таки вирішене питання для жителів вулиці Дубнівська. Я думаю, що депутату з нашої вулиці вже не світить 2й термін», – йдеться у повідомленні. 

Нагадаємо, під час сесії радник міського голови Ігор Поліщук заявив, що приміські маршрутки завантажують дороги і псують екологію. Депутат Олександр Кравченко запропонував повернути міський маршрут №30, який їздитиме на вулицю Дубнівську.

«Олександр Кравченко, як можна було ламати те що так важко нам далося 2 роки назад, виходячи з того що десь хтось інший їздить по Луцьку не так. Направду мені сумно.... Видно то тікі в Європі принаймні в Німеччині всі автобуси (і міські і приміські) ідуть через центр. Виходить Луцьк не готовий до Європи. Тоді до чого ж?» – написав Мирка. 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Курс валют на 30 листопада: долар і євро стрімко дорожчають
Наступна новина У Ківерцях на сесії райради батьки вимагають звільнення директорки школи. ФОТО
Останні новини
Схожі новини