Не чіпайте лебедів: волинян закликають не забирати птахів з їхнього природного середовища. ВІДЕО

Не чіпайте лебедів: волинян закликають не забирати птахів з їхнього природного середовища. ВІДЕО

З настанням зими на водоймах Волині частенько оселяються лебеді. Люди часто намагаються їх рятувати від криги: ловити та нести в зоопарк.

Лучанин Віктор Кальчевський розповів, що три роки тому на заплаві Стиру, що поблизу вулиці Ковельської, рибалки декілька тижнів підгодовували молодого птаха. З настанням сильніших морозів, почали непокоїтись.

Орнітологи стверджують, що забирати птахів з їхнього природного середовища − не правильно. Ті лебеді, які мешкають у Луцькому зоопарку, були колись врятовані та принесені сюди.

Проблема ще й в тому, що лебедів не можна назвати миролюбивими, навпаки,  вони агресивні. Нового члена команди виганятимуть з водойми старожили. А це для нього додатковий стрес. На адаптацію в новому місці зоологи витратять чимало часу та зусиль. Окрім того, у Луцькому зоопарку розрахована кормова база на певну кількість особин. А на зайвий дзьоб харчів не вистачить.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Показати коментарі (1)
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина В Україні запрацювала мережа ресторанів, яка приймає криптовалюту
Наступна новина Виконком затвердив години роботи бару «Майдан»
Останні новини
Схожі новини