Нововолинськом розгулює рожевий голуб. Відео

Нововолинськом розгулює рожевий голуб. Відео

У Нововолинську 6 травня місцеві мешканці бачили голуба незвичного рожевого окрасу.

Про це повідомляє БУГ із посиланням на читача, який розповів, що бачив птаха біля школи №1 у місті не вперше.

«Навряд чи у Нововолинськ потрапив птах природного окрасу, скоріш за все, голуб набув рожевого відтінку завдяки людським старанням», – пише видання.

 

 

Довідково
У природі існують рожеві голуби. Проте нині це майже вимерла птах, внесений до Червоної книги МСОП. Цей вид знаходиться під загрозою повного зникнення через втрату місцеперебування у зв’язку з вирубуванням дерев, а також частою загибеллю в результаті нападів різних тварин, пише vomturmhaus.
Проживають рожеві голуби на території острова Егрет і на півдні Маврикія, розташованих в Індійському океані. Люблять вони густі ліси, які є надійним притулком для нешкідливих пернатих.
У 1991 році їх кількість знизилася до мінімального рівня – 10 особин. У цій критичній ситуації місцеві зоозахисники прийняли рішення утримувати екзотичних красенів у звичайних зоопарках для збереження виду. Відомо, що нині в неволі проживає близько 150 птахів, вони непогано розмножуються, що дозволяє випускати їх назад у природне середовище.

Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Волиньобленерго» змінює адреси прийому клієнтів
Наступна новина В Україні ковідні сертифікати підробити буде неможливо, - Степанов
Останні новини
Схожі новини