Не хотіли брати у військо. Історія бійця волинської «сотки»

Не хотіли брати у військо. Історія бійця волинської «сотки»

До 2022 року пан Василь працював на виробництві у Херсонській області, і, як зізнається сам, ніколи не планував пов’язувати своє життя із військовою справою. Але життя – мінлива річ, особливо, коли на твою землю прийшли окупанти.

Тож, забравши сім’ю на рідну Київщину, чоловік рушив до ТЦК, втім перша спроба стати до лав ЗСУ виявилася невдалою, пишуть на сторінці 100 ОМБр. Василю відмовили в мобілізації через проблеми зі здоров’ям, але він не звик відступати перед труднощами та почав шукати можливості для проходження військової служби.

Невдовзі удача йому усміхнулася, і вже влітку Василь проходив базову військову підготовку на одному із полігонів. Далі було навчання у Великій Британії та початок служби задля захисту своєї землі та родини.

Нині він – командир гармати самохідної артилерійської установки 2С1 «Гвоздика» 100 омбр. У сферу обов’язків Василя входить підготовка особового складу та техніки до виконання бойових завдань.

Мої хлопці мають високу мотивацію і кожне завдання намагаються виконати максимально ефективно. Так, одного разу в Серебрянському лісництві нашому екіпажу вдалося знищити ворожий БТР та особовий склад противника, – пригадує артилерист.

Василь чудово розуміє, на скільки важливим в службі є навчання. Тож, кожну вільну хвилину він приділяє власному розвитку та підготовці своїх побратимів.

Сила нашого розрахунку в злагодженій роботі та самовіддачі, а запорука нашої Перемоги у цій війні – в єдності українського народу, – переконаний військовослужбовець.

Вдома на Василя чекає дружина Галина та двоє діточок: Дамір та Єва.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина В Армія+ з’явилися онлайн-навчання з військової справи та нові види рапортів
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні