В Армія+ з’явилися онлайн-навчання з військової справи та нові види рапортів

В Армія+ з’явилися онлайн-навчання з військової справи та нові види рапортів

У застосунку Армія+ запустився сервіс онлайн-навчання. Застосунок став першою державною платформою, де зібрані верифіковані навчальні матеріали з військової справи. 

Про це повідомили на сайті Міноборони України.

Навчання в Армія+ буде доступне кожному авторизованому військовому. Це про знання та практичні поради військових, щоб допомогти зорієнтуватися в умовах військової служби та зберегти собі життя. Надалі ці курси зможуть доповнити базову підготовку для новобранців і допоможуть відпрацьовувати практичні навички навіть у польових умовах, – зазначила заступниця міністра оборони з питань цифровізації Катерина Черногоренко.

У першій версії будуть три курси, лекторами у яких стали військові:

  • Загальна підготовка. Читає Сергій Ліпко, аеророзвідник, спецкореспондент та ведучий Армія ТБ.
  • Побут у польових умовах. Читає Олена Риж, бойова медикиня, штурмовичка.
  • Безпілотні системи. Основи БпЛА. Читає Юрій Чорнота, керівник групи масштабування досвіду.

Кожен курс має певну кількість модулів, що розбиті на уроки. Після закінчення модуля користувач проходить невеликий контрольний тест, а наприкінці курсу – іспит, щоб підтвердити свої знання. 

Військова справа – це постійне вдосконалення. Тренування і навчання щодня роблять нас сильнішими, зберігають життя військовослужбовців та допомагають адаптуватись до сучасних бойових умов. Курси в мобільному застосунку Армія+ стануть ще одним джерелом важливих знань для наших захисників, зокрема щодо застосування сучасних БпЛА, – підкреслив заступник начальника Головного управління доктрин і підготовки Генерального штабу ЗСУ полковник Євген Межевікін.

Перелік навчальних курсів в Армія+ розширюватиметься. Зокрема, наступними темами стануть «Зв'язок на полі бою» та «Психологічна підготовка». Запуск навчання в Армія+ відбувся за підтримки Офісу ефективного регулювання BRDO.

Також заступниця міністра додала, що у цьому оновлені стали доступні 5 нових видів рапортів:

  • отримання довідки форми 5;
  • виїзд за межі гарнізону;
  • звільнення від виконання службових обов’язків за станом здоров’я;
  • виплату за підписання першого контракту;
  • відпустку після звільнення із полону.

Крім цього, у рапортів розширився функціонал. Тепер ініціатор може відкликати рапорт, а командирам можна переглядати попереднього погоджувача рапорту. Наприклад, командир роти може побачити, що на попередньому етапі  рапорт солдата вже погодив командир взводу та далі прийняти рішення щодо погодження.

Завантажуйте нову версію застосунку Армія+ лише у Play Market та App Store. Посилання доступні також на офіційній сторінці застосунку: https://aplus.mod.gov.ua/.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Курсанти Національної академії ДПСУ пройшли навчання в Польщі
Наступна новина Не хотіли брати у військо. Історія бійця волинської «сотки»
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні