Не потрібно крутити головою. У «Дії» змінили правила отримання ковід-сертифікату

Не потрібно крутити головою. У «Дії» змінили правила отримання ковід-сертифікату

Уряд спростив для громадян процес долучення ковід-сертифікату до документів у "Дії", тепер для цього не потрібно крутити головою.

Про це йдеться у відеороз'ясненні міністра Михайла Федорова, пише Українська Правда.

Для завантаження сертифіката про вакцинацію відтепер не потрібен електронний підпис, зокрема, і Дія.Підпис, який вимагав підтвердження особи за допомогою серії фото. Саме цей процес часто видавав користувачам помилки, а жарти про біль у шиї після спроб підвантажити сертифікат вже стали мемами у мережі.

Чиновники нарешті вирішили спростити життя українцям і тепер електронний документ про вакцинацію проти ковід в "Дії" буде з'являтися автоматично, якщо надати згоду кліком.

"Створення сертифікату без підпису вже доступно в останньому оновленні застосунку, тож оновіть його. Відтепер українцям не потрібно мати е-підпис для того, щоб згенерувати COVID-сертифікат, як на порталі, так і у застосунку Дія - достатньо буде авторизації через BankID чи Mobile ID. Для того, щоб отримати сертифікат у застосунку Дія, у вас має бути ID-картка чи біометричний закордонний паспорт. У іншому випадку, ви можете зробити це на порталі.

Як згенерувати сертифікат у застосунку: Необхідго авторизуватися, натиснути "Послуги" та обрати пункт "COVID-сертифікати" - "Отримати сертифікат". Поставте галочку, щоб дати згоду на передачу даних з Електронної системи охорони здоров’я (ЕСОЗ) у "Дію", – зазначив Федоров.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Біля Луцька сталася ДТП з постраждалими
Наступна новина Україна – друга у світі за добовою смертністю від Covid
Останні новини
Схожі новини