Поліція закрила справу 19-річного лучанина. Він скаржився на відсутність куплених прав у «Дії»

Поліція закрила справу 19-річного лучанина. Він скаржився на відсутність куплених прав у «Дії»
Фото умовне з відкритих джерел

Волинська поліція закрила кримінальне провадження щодо 19-річного юнака з Луцька, який купив посвідчення водія і поскаржився патрульним на відсутність документа в «Дії».

Слідчий встановив, що у його діях не було складу кримінального правопорушення. Зокрема, юнак не використовував підробку, а одразу повідомив про неї правоохоронців, – повідомляє «ZAXID.NET»

Інцидент стався у Луцьку ще 13 листопада 2021-го року. 19-річний хлопець, який купив посвідчення водія через інтернет, сам зателефонував у поліцію. Він повідомив, що заплатив за документ 4 тис. грн, а також здивувався тому, що посвідчення не з'явилось у додатку «Дія». За цим фактом слідчі розпочали кримінальне провадження за ч.3 ст. 358 ККУ (використання підроблених документів), яка передбачала обмеження волі до п'яти років.

Втім, як повідомила поліція Волині у відповіді на запит, 7 грудня 2021 року слідчий закрив кримінальне провадження на підставі ч.1 п.2 ст. 284 КПК (встановлена відсутність в діянні складу кримінального правопорушення).

Причиною закриття провадження стало те, що юнак сам повідомив поліцію про підроблене посвідчення, як тільки його отримав. У використанні підроблений документ не був. А стаття 358 ККУ, за якою кваліфікували провадження, передбачає саме використання підробленого документа. Чи шукають слідчі осіб, які продали юнаку фальшиве посвідчення, у поліції наразі не повідомляють.

Нагадаємо, раніше «Перший» писав про те, що Луцький міськрайонний суд оштрафував водія на 850 гривень за ДТП між двома маршрутками у Луцьку.  


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку біля школи №3 побилися діти. Поліція почала розслідування
Наступна новина На Волині поліція і досі розшукує пенсіонера, який зник ще 5 січня
Останні новини
Схожі новини