Не продавати шкарпетки в супермаркетах під час локдауну – це прохання бізнесу, – Ляшко

Не продавати шкарпетки в супермаркетах під час локдауну – це прохання бізнесу, – Ляшко

Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко розповів, що обмежити продаж товарів не першої необхідності під час локдауну владу попросили бізнесмени.

Про це він сказав в інтерв’ю виданню LB.ua.

«Ви знаєте, скільки зустрічей було проведено в цьому кабінеті та онлайн з представниками бізнесу? Я зараз скажу таку сокровенну річ: ці обмеження – прохання бізнесу», – повідомив Ляшко.

«Є бізнес, який продає виключно посуд, виключно одяг, виключно іграшки. І вони втрачають під час карантину, бо вони закриті, а поруч супермаркети продовжують працювати і продають посуд, одяг та іграшки», – зазначив Ляшко. 

Він наголосив, що обмеження вводять не тому, що вірус шкарпетками передається. 

«Діти отримали гроші в подарунок від бабусь на новорічні свята і хочуть щось купити. Магазини з іграшками закриті, вони підуть у супермаркет і куплять іграшку. Якщо в супермаркеті іграшки під час карантину не продаються – дитина потім, після карантину, купить собі цей гостинець від баби, коли магазини будуть у рівних умовах. Але цим ми також зменшуємо мобільність населення, бо дитина не піде за іграшкою під час карантину», – наголосив Віктор Ляшко. 

Нагадаємо, з 8 по 24 січня 2021 року в Україні діє посилений карантин, під час якого заборонили торгівлю товарами не першої необхідності.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині лише 24 автомобілі «швидкої допомоги» відповідають держстандартам
Наступна новина Як правильно пірнати на Водохреще. Поради медиків
Останні новини
Схожі новини