Не шукайте зими. Тут люди – кричать: у Луцьку презентували 100 картин на тему війни. ФОТО

Не шукайте зими. Тут люди – кричать: у Луцьку презентували 100 картин на тему війни. ФОТО

49 митців-волинян презентували в Луцьку майже сотню творів: традиційний та експериментальний живопис, графіка, колажі, батик, вибійка на полоні, інсталяції. Виставку картин під назвою "Зимовий салон-2023" відкрили в Галереї мистецтв Волинської організації Національної спілки художників України.

Про це повідомляє Суспільне.

Художниця Оксана Ядчук-Мачинська, у роботах переважає теми війни, що триває в Україні понад вісім років.

"Не шукайте тут робіт про зиму, хоча вони є. Тут образи, люди виражалися як можуть, тому що люди кричать. Наша зброя це мистецтво. Ми хочемо своїм енергетичним запалом підтримати людей, підтримати волинян", – зазначила мисткиня.

Художниця Тетяна Ядчук-Богомазова представила роботу, в якій передала відчуття тривоги напередодні повномасштабного вторгнення. Композиція організована на асоціації: вечір, вікна і проблиски синього, жовтого.

До образотворчого дійства в Галереї мистецтв також долучилися молоді художники. Диптих під назвою "Загальновійськовий захисний костюм" представив на виставці митець Олексій Синюк. Каже: його робота – це спогади з юності.

"Ми такі костюми у школі одягали, нас вчили цього. В мене під школою було бомбосховище, де було тисячі таких протигазів та костюмів. І я зловив себе на думці, що коли я був дитиною, це сприймалось як політ радянської параної, що ось-ось війна, а зараз це стало актуальним", – сказав художник.

Виставка картин в луцькій Галереї мистецтв триватиме впродовж місяця.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині керівник підприємства намагався незаконно збути понад 115 кг бурштину
Наступна новина Без батька лишилося троє дітей: на війні помер ще один Захисник з Волині
Останні новини
Схожі новини