Не сприяє схудненню: науковці жорстко пройшлись по каві

Не сприяє схудненню: науковці жорстко пройшлись по каві

Дієтологи досі сперечаються, чи приносить користь кава.

Особливо, коли йдеться про бажання схуднути. Вчені вирішили розібратися, чи може кофеїн допомогти позбутися зайвого, – повідомляє Радіо Максимум

На думку дієтологів, кофеїновмісні дієтичні добавки сприяють зниженню апетиту. Відповідно людина починає менше їсти, а разом із тим – втрачати вагу. Тим не менш, дослідження показало, що кофеїн аж ніяк не сприяє прискоренню обміну речовин.

Для отримання відомостей був проведений експеримент за участю 50 добровольців, вік яких становив 18-50 років.

Перша група учасників пила сік з кофеїном (вміст був аналогічним 114 грамам кави), друга – пила напій з вмістом кофеїну, який рівний 226 грамам кави, а третя – схожий за смаком і кольором напій-плацебо. Тривало дослідження 21 день.

Після вживання напоїв усіх добровольців запрошували до столу з різними стравами. Далі учасники відзначили, які продукти вони їли та в якій кількості.

Результат дослідження показав, що учасники, які пили сік з невеликою дозою кофеїну, на 10% менше з'їли їжі, в порівнянні з тими, кому дістався напій-плацебо або сік із підвищеним вмістом кофеїну.

Учасники, які випили сік з мінімумом кофеїну, вжили близько 650 калорій, а от інші добровольці – 721 і 715 ккал відповідно. Також учені відзначили, що всі добровольці не відчули зниження апетиту, в тому числі й за межами дослідницької зони.

Цей експеримент наочно довів, що кофеїн не може сприяти схудненню та не впливає на апетит. Він буде стимулювати роботу нервової системи, розширить судини, посилить серцеву діяльність, але допомогти – не зможе.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Історія дня на Першому: кого вітати 27 липня
Наступна новина Графік відключення світла у Луцьку на 27 липня
Останні новини
Схожі новини