Не стадіоном єдиним: найбільші витрати Ківерцівської міськради під час війни

Не стадіоном єдиним: найбільші витрати Ківерцівської міськради під час війни

У Ківерцівській міській раді вирішили витратити 150 млн грн на ремонт стадіону. Міський голова Олександр Ковальчук пояснив, що місто має таку можливість, то чому б не зробити його спортивною столицею регіону.

Видання ВСН поцікавилось, що іще може собі «дозволити» у час війни невелике волинське місто місто Ківерці із населенням 14 тисяч та проаналізували найдорожчі витрати.

Реконструкція очисних споруд/житло для переселенців - 67,305 млн грн

У Ківерцях вже тривалий час реконструюють очисні споруди, які не використовували 10 років. На роботи планували витратити 60 млн грн, для цього провели декілька закупівель.

Найсвіжіша закупівля із подвійною назвою - реконструкція очисних споруд каналізації м. Ківерці та облаштування місць перебування внутрішньо переміщених та евакуйованих осіб - оголосили 19 червня.

У Ківерцівській міській раді не пояснили таку подвійну назву закупівлі і яким чином пов'язані між собою очисні споруди та житло для переселенців. «Це повна назва проєкту», - зазначила економістка Ківерцівської міськради Людмила Щербяк та поклала слухавку.

Загалом у 2023 році Ківерцівська міськрада за реконструкцію очисних споруд сплатила фірмі «Кортакоз» - 67,305 млн грн. Ця фірма зареєстрована у Здолбунові Рівненської області та фігурувала у розслідуванні рівненських журналістів щодо ремонту центрального майдану. 

2 б/в бензовози для ЗСУ  і трактори - 20,6 млн грн

У травні 2023 року Ківерцівська міськрада купила 2 б/в бензовози за 10,3 млн грн у київської фірми ТОВ «Елсідо Юніон». У документах не вказано ні марки автомобілів, ні будь-якої іншої інформації, окрім того, що автівки - бувші у використанні.

Два місяці перед цим у цієї ж фірми і так само без використання електронної системи торгів Ківерцівська міськрада придбала шість колісних тракторів Lovol 504 NAC, в комплекті з причіпом, лопатою-відвалом, фронтальним навантажувачем, плугом двокорпусним, культиватором по 1,72 млн грн на ідентичну загальну суму - 10,30 млн грн.

Комунальна техніка - 11 млн грн

Ківерцівська міськрада придбала у фірми «Спецкомунтех» декілька одиниць спецтехніки. Зокрема:

  • автогідропідіймач на базі автомобіля за 1,94 млн грн
  • підмітально-прибиральну машину за 5,12 млн грн
  • самоскид з краном маніпулятором за 3,98 млн грн.

Причому у специфікації не вказані ні марка техніки, ні хто її виробляв, ні технічні характеристики, лише - перелік товарів.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Луцькі муніципали покарали власника елітного позашляховика
Наступна новина Для підсилення контрнаступу: з Луцька бійцям ЗСУ передадуть 90 дронів
Останні новини
Схожі новини