Не возить печива і не називає воїнів «котиками»: «Дєд Волинь» розповів про поїздки на передову

Не возить печива і не називає воїнів «котиками»: «Дєд Волинь» розповів про поїздки на передову

З 2014-го лучанин Сергій Добродомов їздить у зону бойових дій з допомогою для оборонців. Усі знають його, як "Дєд Волинь".

У циклі матеріалів "Нескорені" Суспільне поспілкувалося з Сергієм Добродомовим одразу після його чергової поїздки на передову. Волонтер днями повернувся з Бахмута.

«Там де у Бахмуті, я ще пів року тому пив каву – там руїни, усе розбомблено. Ті міста, у які їздив раніше, вони в руїнах стоять. Заїжджаєш у Краматорськ, Слов'янськ – людей менше, відчувається, що прифронтове містечко", – розповів волонтер.

Під час кожної поїздки "Дєд Волинь" спілкується з місцевими та військовими. Каже: українські захисники націлені на перемогу:

"Хлопці тримаються, про здатися навіть ніхто не говорить. Усе націлено на те, що ми мусимо перемогти. Тяжко, погодні умови грають велику роль, але, основне, що хлопці тримаються".

У більшість поїздок Сергій Добродомов їздить сам, подекуди з волонтером Тарасом Квачем. Одна поїздка може тривати чотири доби чи більше – це тисячі кілометрів.

"Ті люди, які в 15-му допомагали, так і зараз допомагають і не втомилися. Той, хто працює на перемогу, – той не втомлюється", – говорить Сергій.

Перед кожною поїздкою волонтер шукає необхідні запчастини чи військове спорядження по всій Волині. Єдине, що не возить на передову, – солодке й печиво. Додає: ніколи не називає військових "котиками", як це нині модно у соцмережах.

"Мені хлопці кажуть:"Дєд, ти теж приїхав і нас "котиками" будеш називати"? Я не їжджу до "котиків", я їжджу до "вовків", "левів", "барсів". А то "котик". "Котик" на ковдрі лежить, не треба, моїм вовкам дайте м'яса", – говорить волонтер.

Наступний виїзд Сергій Добродомов планує сьогодні – 1 січня. Каже: хоче встигнути з подарунками до Різдва.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Росіяни били батька і стріляли йому біля вух на очах в онуків». Історія лікарки з Херсона


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина білоруси викрали трьох волинян, ув’язнили і назвали шпигунами. ВІДЕО
Наступна новина Син військових: в новому році в Луцькому пологовому першим народився хлопчик
Останні новини
Схожі новини