Небезпечний відпочинок на природі. Волинян уже кусають кліщі

Небезпечний відпочинок на природі. Волинян уже кусають кліщі
Фото ілюстративне

Цьогоріч на Волині через аномально теплу зиму раніше, ніж зазвичай, почали розмножувати кліщі. Як результат – до медичних закладів із приводу укусів кліщів за поточний тиждень уже звернулось двоє лучан.

Про це повідомили у Волинському обласному лабораторному центрі.

Як правило, весняний пік активності кліщів  припадає на квітень-травень, однак цьогорічна погода – тепло  і висока вологість – є ідеальною для їх активності вже зараз. 

Як зазначають медики, небезпека укусів кліщів полягає в тому, що вони є переносниками збудників як вірусних, так і бактеріальних захворювань. Найпоширенішими з них на території України та Волині зокрема, є кліщовий вірусний енцефаліт та хвороба Лайма (лаймбореліоз).

Протягом двох останніх років в Україні зареєстрували 7 випадків кліщового вірусного енцефаліту, усі на території Волинської області. Активно діючий природний осередок області – це майже вся територія Ратнівського району, в меншій мірі території  Камінь-Каширського та Ківерцівського районів, де періодично реєструються поодинокі випадки.

Щодо хвороби Лайма, то вона реєструється у всіх районах імістах області та має тенденцію до росту. У минулому році  відмічено ріст захворюваності на 34 % (59 випадків лаймбореліозу, проти 44 у 2018році), при тому, що в середньому по Україні спостерігалось зниження захворюваності на 17,3%. 

Найбільше у 2019 році захворілих осіб реєструвалось у Ковельському, Локачинському, Маневицькому, Старовижівському районах та м. Луцьку.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Підгайцях доньці померлого атовця 4 роки не можуть знайти земельну ділянку
Наступна новина Нафту поміняв на каву. Чим зайнятий колишній керівник заправок WOG Сергій Корецький
Останні новини
Схожі новини