«Нехай бояться гниди». Вибори на Волині в емоціях та світлинах

«Нехай бояться гниди». Вибори на Волині в емоціях та світлинах
Фото ілюстративне

День 25-го жовтня на Волині видався туманно-осіннім. Уже після 8-ї у соцмережі посипалися перші світлини, селфі, відео з дільниць. То про туман, то про юних «опитувальників» від Зеленського, то надії, завуальовані під партійні гасла – про що тільки не пишуть волиняни і не розказують.

Явка виборців станом на 13-ту – всього 17% на теренах області.

Як голосували ці 17% і що людям болить-тішить-радує – у добірці від «Першого».

 *  *  *

Олександр Положинський,

співак, родом з Луцька

 *  *  *

Сергій Чуріков,

бізнесмен, Рованці

«Просинайтесь

Йдіть голосувати !!!

Залишилось менше 3х годин !!!!».

  *  *  *

Наталка Мурахевич,

прессекретарка прокурора Волині.

«У пологовому - 100-відсоткова явка виборців» - гласить заголовок. Ага, конюпонятно. Ніби в тебе є там варіант не волевиявитись.

Я згадую, як примудрилася народити дівчинку за день до виборів у листопаді 2004-го. Ну і голосувала за Ющенкотак в пологовому. І повзли ми на ту дільницю з дівками різного ступеня постраждалості в пологах, такі собі «восставшиє із ада» в нічних сорочках під халатами, довго повзли сходами на якийсь там поверх, віддихувались, трималися за стіни, але повзли. Бо прийшла медсестра і сказала - ідіть голосувати, поки діти сплять, я їх постережу. Ідіть-ідіть, ви ж ходячі. Ходячі.

Нас обганяли вагітні на різних термінах жінки, яких там «зберігають», вони так повагом, але охоче ішли голосувати, бо це ще і вносило різноманітність в нудну процедуру «зберігання».

А за нами худенький невеличкий чоловік ніс тими сходами на плечах свою дружину, яка після пологів ходити тимчасово не могла (ну він її всюди носив тоді, і в туалет, і на якісь процедури, всюди).

Потім весь той зомбіапокаліпсис, хто стогнучи, хто стогнучи і сміючись, повз назад до палат. Забути таке волевиявлення неможливо

Навіть сьогоднішнє, з масками і тд - не таке».

 *  *  *

Ярина Куцик, 

стоматологиня, Луцьк

«Що я думаю про сьогодняшні вибори?

Десь приблизно те ж , що на фото.

Туман.

Тут - ще поліське різнотрав‘я, там в тумані: хз, висковольтна вишка?

Так і в списках: від відомого в реалі Ґ до відомого , але , онлайн. Якою буквою я іх позначу через якийсь час- хз. Але один мій мудрий знайомий каже: кожна наступна влада гірша ніж попередня.

Я дуже не довіряю Y. Багато претензій, мало компромісів.

БудЄм посмотрЄть».

 *  *  *

Мирослава Філіпович,

викладачка істфаку ВНУ, Луцьк

«Ну, що ж, наш презік навіть опитування своє провести законно не може. Він кладе свій ч...н не лише на рояль, але і на всі закони які, до речі, дозволили прийти йому до влади. Тому, прошу репосту щодо порушення виборчого законодавства на дільниці за адресою м. Луцьк, про. Відродження 26/б.

НЕ ДОЗВОЛИМО НЕХТУВАТИ ЗАКОНИ».

 *  *  *

Майя Москвич,

ветеранка АТО, Луцьк

«Проголосувала. А ви друзі, які балотуються, напишіть там, як депутатами станете. Волинь, Київ, Львів .... щоб стрічка рясніла так само вашими щасливими посмішками, як і до !))) вболіваю за багатьох і в різних містах! І щиро радітиму якщо вам вдасться!

П.С. Людей на дільниці мало, 5 питань не бачила».

 *  *  *

Юрій Горбач,

журналіст, Луцьк

«Проголосував. Станом на 12 годину на моїй дільниці явка виборців близько 8%. Менше, ніж на торішніх.

Пройшов опитування від Зеленського. По процедурі не внушає довіри: студентки, які нібито волонтерять, обліку виданих анкет немає, є випадки, коли заповнюють анкети замість людей пенсійного віку (бачив на власні очі). Такою процедурою можна так наопитувати...

Але надія на позитивний результат виборів лишається. Сподіваюся у ради зайде більше адекватних людей і молоді, які зможуть просувати корисні ідеї».

 *  *  *

Галина Гарбарук,

Активістка Княгининівської ОТГ, Рокині

«День виборів. Хтось вже проголосував, а хтось ще тільки збирається... Уявляю ці індивідуальні кабінки таємного голосування... Стоси паперів... Ручки… Уявляю, як кожна людина робить свій вибір, шукає свого кандидата...  І стає цікаво.... - чим зумовлений вибір кожного? Гречкою?.. Глибоким усвідомленням?.. Випадковістю?... Ретельним аналізом? Довірою?..

Чи є усвідомлення того, що цей вибір не відміняє участі виборця в житті громади чи навпаки виборець думає: "Я проголосую, а він/вона най все далі рішають, а хулі вони думають, знають же куди ідуть"..??

Мені хочеться, щоб люди робили свій вибір, не обираючи месію чи спасатєля, який на 5 років все парішає. Мені хочеться, щоб вони обирали ПАРТНЕРА, якому можна довіряти свій голос, своє представництво на безкоштовних засадах в органах місцевого самоврядування; який надаватиме достовірний та гідний супровід і з яким можна відкрито співпрацювати та брати участь в громадському житті.

Мені хочеться балансу відповідальності, свободи, участі та сумлінності кожного, не лише кандидатів, але й виборців.

Мені хочеться, щоб люди ставали компетентнішими в громадянських правах та обов'язках, не лінувались і вміли правильно аналізувати та робити відповідні висновки.

Мені хочеться психологічної та громадянської зрілості людей, грамотності.

Мені хочеться більше живих конструктивних діалогів, а не диванних коментів, до яких люди, на жаль, дуже привчились. Мені хочеться менше політики - більше цінностей.

Мені хочеться..... Хочеться... Хочеться.......

Таких "хочеться" у мене дуже багато.  Чи не забагато мені хочеться??))  Це вже питання до мене)  Побуду зі всіма своїми "хочеться", допиватиму каву з молоком, а далі..... Що далі???

А далі піду обирати спасатєля на 5 років, а хулі він думав...))) Шуткую звісно)».

 *  *  *

Ігор Муковоз,

екс-начальник луцької міліції, Луцьк

 *  *  *

Олена Лівіцька,

журналістка

«Хотіла сфоткати кота на фоні опитування Зе ...Кіт не схотів того позору».

 

 *  *  *

Наталія Муха,

журналістка, Любешів.

«Ну що ж, зробила і я свій вибір. Але все-таки прокоментую, як. Адже вдалося мені це із третьої спроби. Саме стільки разів я ходила на дільницю з надією, що черга зменшиться. Але зрештою вирішила вже чекати, аби все-таки поставити завітні галочк.

Відразу зауважу, що до представників комісії не маю жодного зауваження. Вони робили все необхідне: вимірювання температури, дезінфекцію рук, недопускання скупчення людей у залі для голосування. Але от те, що робилося у залі, де люди очікували свою чергу, то це аж ніяк, вважаю, не відповідало дотриманням епідеміологічних норм. Особливо зважаючи на те, як зараз у Любешові багато хворих...

Я стояла в черзі, слухала, як присутні обговорюють те, які нині заплутані бюлетені (це взагалі окрема тема). І в той час... пригадувала цьогорічний Великдень. Те, як не дозволялося ходити до храму, як на очі наверталися сльози, що не можна було ввійти в церкву. Бо є навесні найголовніше завдання було не допустити поширення вірусу. А опісля свята ЗМІ скаженіли заголовками на кшталт "Після Великодня стало дуже багато хворих". Але тоді йшлося про плюс 5...10 нових випадків. Нині ж, коли кількість хворих щодня сягає понад сім тисяч, а померлих більше сотні, в Україні - вибори. Так, знаю, це норми закону, так потрібно. Але чи в час, коли вірус саме прийшов до нас і кількість його жертв щодня зростає? Для мене це питання риторичне. І нікому не нав'язую свою думку. Просто сьогодні зачепило...».

 *  *  *

Борис Струк,

підприємець, Луцьк

 *  *  *

Аріна Крапка,

рух «Чесно», Луцьк.

«Опитування Зеленського:

- бере участь, хто бажає. Вихідних даних нема. Вибірки нема. Дехто бере участь не розбираючись.

День виборів (с)».

 *  *  *

Олена Бірюліна,

історикиня, краєзнавиця, Луцьк

 *  *  *

Роман Невестенко-Домбровський,

фотограф, Луцьк

«Зробіть свій вибір сьогодні, щоб не будь соромно завтра».

 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Україна внесла Польщу і Чехію до «червоної зони»
Наступна новина Найбільше опитувачів Зеленського - на півдні, найменше - на заході України
Останні новини
Схожі новини