Невиконання робіт на майже 300 тисяч: проти посадавців Підгайцівської ОТГ порушили кримінал

Невиконання робіт на майже 300 тисяч: проти посадавців Підгайцівської ОТГ порушили кримінал

Інженера з технічного нагляду на Волині підозрюють у пособництві в заволодінні бюджетними коштами в сумі майже 300 тисяч гривень.

За процесуального керівництва Волинської обласної прокуратури інженерові, який здійснював технічний нагляд за об’єктом будівництва, замовником якого виступала Підгайцівська сільська рада Луцького району, повідомлено про підозру у пособництві у заволодінні чужим майном у великих розмірах, вчиненому за попередньою змовою групою осіб, а також у службовому підробленні (ч.5 ст. 27 ч. 4 ст. 191, ч.1 ст. 366 КК України).

Читайте також: «Підставні підприємці: як у Підгайцівській громаді ремонтують дороги».

У ході досудового розслідування кримінального провадження за фактом можливої розтрати коштів посадовими особами Підгайцівської сільської ради під час проведення ремонтних робіт доріг на території Підгайцівської ОТГ слідчим управлінням ГУ НП у Волинській області проведено низку експертиз та встановлено факт невиконання робіт на суму понад 291 тисяча гривень.

Пресслужба обласної прокуратури, вирішується питання про оголошення підозри підряднику, який виконував роботи. Також буде надана правова оцінка і діям замовників – посадовців Підгайцівської сільської ради.

Читайте також: «Послали» депутатів і накинулись на журналістку: як у Підгайцівській сільраді реагують на запити.

Досудове розслідування триває. У прокуратурі уточнюють, що санкцією ч.4 ст. 191 КК України за вчинене за попередньою змовою групою осіб заволодіння чужим майном у великих розмірах передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У «Волинській Голландії» прокоментували довжелезний затор біля тюльпанового поля
Наступна новина У Луцьку покажуть колекцію старовинних вишитих речей
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні