Підставні підприємці: як у Підгайцівській громаді ремонтують дороги

Підставні підприємці: як у Підгайцівській громаді ремонтують дороги

У Підгайцівській громаді виявили «схему» щодо ремонту доріг. Підставний підприємець Артур Шиманський за документами відремонтував близько 40 доріг, на загальну суму понад 9 мільйонів гривень, а насправді – він звичайний майстер по вкладанню бруківки. Чоловік працював у місцевій бригаді і одного разу отримав пропозицію: зареєструватися підприємцем написати довіреність на ім’я іншої людини, і за це отримувати 10% від усіх ремонтів, які за документами проводитимуть через нього. 

Про це йдеться у сюжеті «12 каналу». 

«Я підписав доручення на ім’я Георгія Штефанеси. Кошти знімав він, що було далі з цими грошима – не знаю. Він мені мав дати 10% від суми, але за півтора роки я не отримував ніяких коштів», – каже Артур.

Тому, коли гроші знову надійшли на його рахунок, він заблокував довіреність, яку написав на ім’я іншої людини, аби він не зміг зняти ці кошти. 

Читайте також: «Послали» депутатів і накинулись на журналістку: як у Підгайцівській сільраді реагують на запити

До слова, сам Георгій Штефанеса працює у сільраді на посаді проектного менеджера. Він і ще 5 його родичів теж, ніби, ремонтують дороги на території громади. Загалом, через його родину лише за останні два роки пройшло майже 60 мільйонів гривень.

Артур каже, що після того, як він заблоковував доступ Штефанеси до банківського рахунку має неабиякі проблеми – йому та його рідним погрожують. Окрім Штефанеси, доступ до рахунку, вимагає відновити й голова сільської ради Юрій Семенюк

Загалом, за останній два роки у Підгайцівській громаді на ремонти доріг витратили більше 100 мільйонів гривень. При цьому, жодного разу не проводили тендер. Договори підписували з різними підприємцями. Ми спробували поспілкуватись з цими людьми, проте вони не йшли на контакт.

Більше дивіться у відео «12 каналу»:


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку BMW X5 на швидкості влетів у кав'ярню
Наступна новина Купання у крижаній воді на Водохреще не «змиває» гріхи, - ПЦУ
Останні новини
Схожі новини