Незаконна рубка на Волині: інспектори нарахували понад 2,5 мільйона збитків

Незаконна рубка на Волині: інспектори нарахували понад 2,5 мільйона збитків

Працівники Державної екологічної інспекції у грудні під час рейду виявили незаконну порубку на території Ківерцівського НПП «Цуманська пуща». На місце події викликали слідчо-оперативну групу.

Під час проведення слідчих дій інспектори встановили, що розмір шкоди, заподіяної внаслідок порушення законодавства про природно-заповідний фонд під час суцільної рубки головного користування, становить понад 2,5 млн грн, – йдеться на сторінці Державна екологічна інспекція у Волинській області.

Нагадаємо, 29 жовтня спеціалісти Державної екологічної інспекції у Волинській області під час спільного рейду з працівниками НПП «Цуманська пуща» виявили рубку головного користування на території нацпарку. Під час огляду місця події за участю поліції працівники ДЕІ нарахували 640 пнів зрізаних дерев.

“Досудовим розслідуванням встановили, що службові особи підприємств самовільно виписували лісорубні квитки як лісокористувачі та здійснювали незаконну порубку в Ківерцівському національному природному парку “Цуманська пуща” без належних на це дозволів і документів. Протягом 2020 року вони вирубали понад 600 дерев різних порід та діаметрів.

Таким чином, тут здійснювалась лісогосподарська діяльність, не пов’язана з цільовим призначенням функціональних зон парку, що є порушенням ЗУ “Про природно-заповідний фонд України”. Одні з останніх рубок зафіксовані 4 і 8 грудня: тоді незаконно спиляли 5 дубів, 19 сосон та кілька сотень дерев інших порід» – повідомляють у пресслужбі поліції Волині.

Тривають слідчі дії.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Відомо, скільки платитимуть Недопаду та його заступникам
Наступна новина Інтернет та кейтеринг: у МОЗ розповіли про нові правила для шкіл
Останні новини
Схожі новини