«Ніякий Київ нам не допоможе», - Володимир Бондар про відсутність мера в Луцьку

«Ніякий Київ нам не допоможе», - Володимир Бондар про відсутність мера в Луцьку
Володимир Бондар

У Луцьку нема людини, яка взяла б на себе відповідальність за стратегію розвитку міста щодо глибинних принципів, стосовно того, як, у якому напрямі воно буде розвиватися.

Про це депутат Волинської облради, виконувач обов’язків голови  Державного агентства лісових ресурсів України Володимир Бондар розповів в інтерв’ю «Волинській правді».

«Та місто, погодьтеся,  буде  жити, навіть коли не має очільника. Будуть вирішуватися питання транспорту, ремонтуватимуться дороги, функціонуватимуть лікарні, дітей навчатимуть у школах… Але от про стратегію розвитку міста, щодо глибинних принципів, стосовно того, як, у якому напрямі воно буде розвиватися, поки нема людини, яка б взяла на себе відповідальність і має довіру людей, не  йдеться. Ці процеси не відбуваються і відбуватися не будуть», – зазначив Володимир Бондар.

За його словами, динаміка розвитку близьких до нас міст (не тільки того ж Львова, але й Івано-Франківська, Тернополя, Рівного, Вінниця)  йде шаленими темпами. Причому – глибоко, системно, серйозно.

«Будівельний бум в Луцьку – це тільки одна частина… Ми не бачимо системного, стратегічного розвитку, як це було тоді, коли місто мало дбайливих, знаних і серйозних очільників.Власне. Тому й будівельний бум – це не показник.  Це наслідок діяльності бізнесу (і волинського, й київського), який займає ту нішу, що вільна», – каже політик.

Також він задається питаннями: чи хочемо ми бачити зведення цих багатоквартирних висотних будинків і перетворення міста в кам’яні джунглі? Чи хочемо бачити Луцьк інакшим – привабливим, системним, із власним історико-архітектурним обличчям?

«Знову ж пригадується Львів. Подивіться, як це місто стає своєрідною туристичною Меккою. А скільки зроблено в Тернополі, Рівному (ще ж донедавна це місто програвало Луцьку), вони інтенсивно розвиваються. Це зовсім інший підхід, ніж в обласному центрі Волині», – додає в.о. голови  Державного агентства лісових ресурсів України.

«Київ ніколи не буде бачити наших проблем. Поки ми самі не візьмемося за їх вирішення, ніякий Київ нам не допоможе. Мені прикро і боляче. Волиняни (у яких би партіях не перебували, яку б політичну позицію не займали) повинні в першу чергу відстоювати інтереси обласного центру, свого міста. Невже це не болить волинянам, які можуть, здатні прийняти відповідальне рішення?  Це запитання я б адресував і голові обласної ради, й голові обласної державної адміністрації, звернувся б до впливових громадян, до народних депутатів. Ми повинні прийти до цього рішення, зробити все, щоб місто Луцьк мало очільника, вибраного людьми.  Щоб після отриманої довіри ця людина повела місто у відповідному, перспективному напрямі. Отаке протистояння просто ганьбить Луцьк. До хорошої ситуації воно ніколи не приведе», – підсумував Бондар.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Відповідальності за ці питання ніхто не несе», - Володимир Бондар про видобуток бурштину


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Відомий волинський будівельник розповів, яким має бути ідеальне житло
Наступна новина Життя сіамських близнюків після поділу: неймовірні фото
Останні новини
Схожі новини