«Волиньгаз» модернізує мережі на майже 27 мільйонів гривень

«Волиньгаз» модернізує мережі на майже 27 мільйонів гривень

ПАТ "Волиньгаз" цього року направить майже 27 мільйонів гривень на модернізацію газорозподільних мереж області. Основні напрямки: індивідуальні лічильники та заміна обладнання.                                          

7 грудня 2018 року Національна комісія з регулювання енергетики і комунальних послуг затвердила інвестпрограму ПАТ «Волиньгаз» на 2019 рік та обсяг інвестицій ПАТ "Волиньгаз" на поточний рік.

"За кошти, які виділила  НКРЕКП, зможемо відремонтувати тільки 1,5 км. газопроводів, хоча 195 км. газопроводів в області, що потребують заміни. Також проводиться реконструкція 31 шкафного регуляторного пункту (ШРП) і обладнання 24 регулюючих ліній газорегуляторних пунктів (ГРП) із загальним бюджетом 7,6 млн грн. Усього в газотранспортній компанії 124 ГРП і 320 ШРП із вичерпаним терміном експлуатації", - зазначив технічний директор ПАТ "Волиньгаз" Павло Козюк.

Ще близько 12,3 млн. грн. буде направлено на заміну лічильників та обмінний фонд у кількості 8 985  лічильників газу.

Станом на 1 січня цього року із загальної кількості 62 647 квартир з газовими плитками, лічильниками оснащено 59 249 квартир, в тому числі 28 353 покрито вузлами обліку газу (ВОГ), що становить загалом 94, 5 %. Без обліку газу в області залишається близько 3 400 домогосподарств.

Тариф на розподіл "Волиньгазу" так і залишився на рівні 2016 року, що унеможливило збільшення фінансування. І навіть після зростання ціни газу з 1 листопада 2018 року, тариф облгазу не переглянули. Компанія продовжує отримувати ті ж 72 копійки з одного розподіленого кубометру газу.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Про успіхи громад Волині тепер знає вся Україна
Наступна новина ТОП-20 фактів про Волинь, які ви точно не знали
Останні новини
Схожі новини